Home»Fun»Rammstein ostao bez bine dizajnirane od LEGO kockica…  Baš su se naložili na nju, ali onda se dogodio problem…

Rammstein ostao bez bine dizajnirane od LEGO kockica…  Baš su se naložili na nju, ali onda se dogodio problem…

4
Shares
Pinterest Google+
Rammstein/Photo: promo
Rammstein/Photo: promo

Da je dobro imati hobi nedavno je potvrdio fan industrial metal benda Rammstein koji je svoju nostalgiju za koncertima i pandemijom prouzrokovanu zalihu slobodnog vremena usmerio u strpljivo slaganje – LEGO kockica.

Zanimljiva konstrukcija privukla je pažnju njegovog omiljenog benda koji je, zaintrigiran idejom, pokazao zanimanje da i sami imaju svoj set za slaganje.

IGRAČKA ZA KLINCE, MATORCE I ONE IZMEĐU… USKORO STIŽE LEGO FENDER STRATOCASTER SET

Uz objavljene fotografije, dizajner je opisao svoju viziju: “Rock koncert sastoji se od 6 članova benda: 2 gitarista, 1 basista, 1 klavijaturista, 1 bubnjar i 1 pevač. Sama scena može se prilagoditi svačijem ukusu, a tu je i funkcionalni lifto zamišljen za trenutak kada bend na kraju koncerta pozdravlja publiku. Složio sam ovo prvenstveno kao podsetnik na dobra vremena koja sam proveo na koncertima; kao podsetnik kada nije bilo virusa koji vreba i u nadi da će cela ova situacija uskoro biti iza nas”.

“Rammstein želi ovu konstrukciju. Pridružite nam se i pomozite da prikupimo 10.000 glasova”, objavili su Rammstein na Facebooku, a želja bi im mogla biti i ispunjena,

Rammstein would love to have this construction kit. Join us to reach the 10,000 votes!

Vote now: https://ramm.st/32S3ziR

Posted by Rammstein on Friday, 23 April 2021

Naime, 10.000 glasova je, očekivano, prikupljeno i to za samo sedam dana, a zahvaljujući ispunjenoj kvoti, dizajner je mogao da zatražiti i službenu analizu stručnjaka pa se trenutno razmatra ideja o komercijalnoj proizvodnji takvog seta kockica.

Uz zadovoljen prvi uslov, 10.000 glasova, dizajn je također privukao i pažnju predstavnika kompanije LEGO koji su uvideli da postoji ozbiljan interes za takvim proizvodom. Nažalost, posle pomne analize svih aspekata ‘LEGO Ideas’ tim odlučio je kako ova ideja ipak neće zaživeti.

ŠTA SVE NEĆE DA SMISLE… LEGO NAJAVIO “FRIENDS” SET

Prema LEGO Ideas blogu, daljnji nastavak sprovođenja projekta u delo trenutno je zaustavljen zbog nepotpune prijave, odnosno, neispunjavanja svih legalnih uslova i procedura. Naime, dizajner Aurelijen Fransens je prilikom inicijalne prijave projekta sakrio kako je njegov model izgrađen na temelju već postojeće pozornice koja je kao takva zaštićena pravima intelektualnog vlasništva. Umesto toga, celokupni dizajn i ideju iza njega prezentovao je kao svoju.

Članovi Rammsteina su taman uoči pandemije bili spremni da krenu na veliku stadionsku turneju. Evropski datumi odloženi su za 2022. godinu dok bi  nekoliko najavljenih koncerata u Americi trebalo da budu održani već ovog leta.

Osim po svojoj muzici Rammstein su poznati upravo po nastupima uživo – na pomno osmišljenim pozornicama i njenim delovima: lebdećim, odvojenim, skrivenim, vatrenim… Neretko i “zaplove u moru publike” svirajući na improvizovanoj pozornici-čamcu, a ceo spektakl redovno je propraćen pirotehničkim elementima.

Kako izgleda izgradnja njihovih fascinantnih pozornica nabolje je prikazano u videozapisu u kome je jasno vidljiva sličnost s Fransensovim LEGO modelom.

HL/Izvor: mixer.rs

Previous post

Slobodna zona poziva srednjoškolce iz Srbije da učestvuju u multimedijalnom projektu Svetlost svitaca...

Next post

Kortni Koks o kultnoj špici "Prijatelja":  Možda izgleda zabavno, ali uopšte nije bilo...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *