Home»TV»Snima se...»Snima se igrana serija o čuvenom strip junaku Taličnom Tomu

Snima se igrana serija o čuvenom strip junaku Taličnom Tomu

4
Shares
Pinterest Google+
Autor, Jelena Vučić/ Photo: Promo (Nova festival)
Autor, Jelena Vučić/ Photo: Promo (Nova festival)

Talični Tom, junak mnogih generacija, posle stripa i crtaća dobiće i igranu TV seriju. Kako piše Variety, u planu je akciona avantura/komedija bazirana na stripovima koje dobro znamo, čija će se radnja dešavati na Divljem zapadu i prikazati rane dane Taličnog Toma.

Istovremeno, to će biti i omaž, ali i parodija klasičnih priča o životu američkih kauboja, prenosi Telegraf.

POSLE SILNIH ODLAGANJA POČELO SNIMANJE FILMA “THE FLASH”… STRIP-JUNAKA IGRA EZRA MILER, A TU SU I DVA BETMENA – BEN AFLEK I MAJKL KITON

Podsetimo, Taličnog Toma (koji se na engleskom zove Lucky Luke), stvorio je belgijski umetnik Moris de Bever, popularniji pod imenom Moris, davne 1946. godine. Otada je stvoreno preko 40 grafičnih romana koji su širom sveta prodati u više od 300 miliona primeraka. Moris je sarađivao na ovom projektu punih 20 godina sa francuskom piscem Reneom Gosinijem, autorom i čuvenog “Asteriksa”.

Lik Taličnog Toma nadahnut je ulogama glumca Garija Кupera. Obučen je u prepoznatljivo kaubojsko odelo sa crvenom maramom i šeširom. U potezanju pištolja je brži od svoje senke.

Najveći neprijatelji su mu braća Dalton: Džo, Džek, Vilijam i Averel (svaki viši i gluplji od prethodnog) kao i mama Dalton. Tu je i Кalamiti Džejn, neotesana kaubojka koja pije, psuje, podriguje i obara muškarcima ruke.

NETFLIX PRAVI PRVU 3D ANIMIRANU SERIJU O ASTERIKSU

Verni pratioci i prijatelji kroz njegove brojne avanture na Divljem zapadu su konj Džoli Džamper, a ponekad i najgluplji pas na svetu Rantanplan, koji je kod raznih domaćih izdavača različito prevođen, najčešće kao Lajavko i Šaponja, a u prevodu crtanih filmova kao Buvara.

TALIČNI TOM, NEUMORNI KAUBOJ KOJI VEĆ 71. GODINU USAMLJENO JAŠE PREMA ZAPADU…

Serija još uvek nema naziv, ali poznato je da će se pored Toma pojaviti i čitava plejada drugoh likova. Naravno, ništa ne bi bilo isto bez braće Dalton, Kalamiti Džejn, Pata Pokera i “najglupljeg psa na svetu”.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

"Svemirska" premijera nove pesme Coldplaya... Video singl "Higher Power“ Kris Martin najavio zajedno sa austronautom iz Space X kapsule

Next post

Teško je živeti lažno, glumiti vešto da drugo si nešto... Stigao spot za prvu reggae pesmu Nena Belana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *