Home»Knjige»Još postoje Dok Kihoti… Gazda fabrike rešio: Ko čita knjige – ima veću platu

Još postoje Dok Kihoti… Gazda fabrike rešio: Ko čita knjige – ima veću platu

4
Shares
Pinterest Google+

Da je čitanje važno znamo svi, ali da i plata u fabrici može zavisiti od broja pročitanih knjiga, saznali smo tek sada i to zahvaljujući jednom pametnom direktoru.

Danilo Dada je direktor i suvlasnik fabrike građevinskog materijala “Vanončini”, iz okoline Bergama, koji je odlučio je da nagradi svoje radnike koji čitaju knjige – osnovao je čitalački klub za radnike koji se bave zidarskim poslovima.

Read&Roll: Knjige koje se čitaju – glasno… “Roten – Zabranjeno za Irce, crnce i pse” – pročitajte… ako vam je kaplup tesan

I to nije sve: oni koji u pročitaju knjigu i predstave je ostalim članovima kluba, dobijaju bon od 100 evra! Nagrada se udvostručuje sa sledećom pročitanom knjigom.

Plamen… Posthumna zbirka stihova, proze i liustracija Leonarda Koena u maju stiže na srpskom

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam pasionirani čitalac da je na ovaj način želi da doprinse kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.

– Funkcioniše, i sam sam iznenađen koliko ljudi je zainteresovano. Bon od 100 evra je simboličan podisticaj, delom da se pokriju troškovi kupovine prve, a zatim i podstakne da kupe i drugu knjigu – kaže direktor Dada.

HL/Izvor: ekspres.net

Previous post

Niko, niko kao oni... Izložba Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021) do kraja maja na Kalemegdanu

Next post

"Prelepa srna" je novi singl beogradskog kantautora Marka Aleksandra Gajića

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *