Home»Foto»Niko, niko kao oni… Izložba Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021) do kraja maja na Kalemegdanu

Niko, niko kao oni… Izložba Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021) do kraja maja na Kalemegdanu

4
Shares
Pinterest Google+
Izložba fotografija Novi talas u Beogradu/ Photo: AleX
Izložba fotografija Novi talas u Beogradu/ Photo: AleX

Ukoliko se do sada niste prošetali do Kalemegdana i pogledali izložba fotografija “Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021)” autora Zorice Kojić i Dragana Ambrozića, možda će vas naša fotoreportaža motivisati da to uradite. Verujte nam, vredi svaki minut.

Izložba fotografija Novi talas u Beogradu/ Photo: AleX
Izložba fotografija Novi talas u Beogradu/ Photo: AleX

Ovaj projekat prvi put na jednom mestu predstavlja antologijske radove četiri domaća ugledna fotografa, koji su tokom 1980. i 1981. pratili razvoj tadašnje rokenrol scene: Goranke Matić, Gorana Vejvode, Brajana Branislava Rašića i Branka Gavrića, autora omota za kompilaciju “Paket aranžman“.

Za klince koji su rođeni mnogo godina kasnije – na albumu “Paket aranžman“ objavljenom u februaru 1981. prvi put zajedno su se predstavile u tom periodu najbolje nove beogradske grupe: Šarlo akrobata, Idoli i Električni orgazam.

Izložbu “Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021)” u organizaciji JP “Beogradska tvrđava“ možete da posetite do kraja maja na Kalemegdanu, na Platou ispred Umetničkog paviljona Cvijeta Zuzorić.

Previous post

"Prokleta Amerika" otkrila Šabana Bajramovića... Postavka o romskom kralju muzike u čuvenom Delta Blues muzeju u Klarksdejlu, a u Nju Orleansu spomen soba.

Next post

Još postoje Dok Kihoti... Gazda fabrike rešio: Ko čita knjige - ima veću platu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *