Home»Film»Preminuo Feđa Stojanović… Poznati glumac uzgubio bitku s teškom bolešću

Preminuo Feđa Stojanović… Poznati glumac uzgubio bitku s teškom bolešću

4
Shares
Pinterest Google+
Feđa Stojanović/Photo: YouTube printscreen
Feđa Stojanović/Photo: YouTube printscreen

Naš poznati pozorišni, televizijski i filmski glumac, prvak Pozorišta Atelje 212. Feđa Stojanović preminuo je u Beogradu posle teške bolesti u 73. godini.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi prof. Milenka Maričića. Stalni je član Pozorišta Atelje 212 od 1973. godine. Radio je i kao profesor na Katedri za glumu na Akademiji umetnosti BK Univerziteta.

Ostaće upamćen po velikom broju uloga koje je ostvario u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenianum, Malom pozorištu “Duško Radović”, Pozorištu “Boško Buha”, ali i po ulogama u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima.

Feđa je glumio u mnogim čuvenim serijama i filmovima, poput “Ravne gore”, “Mog rođaka sa sela”, “Istina i laži”, “Porodičnog blaga”, “Male noćne muzike” i drugih.

Stojanović je krajem prošle godine imao ozbiljnu operaciju. On je u bolnici proveo nekoliko dana, da bi potom bio pušten na kućno lečenje. Feđa se dobro osećao posle intervencije i nije bilo nikakvih komplikacija sa njegovim zdravstvenim stanjem, bez obzira na to što je operacija bila teža i rizična, i da je u jeku pandemija korona virusa.

Nažalost, poslednju bitku danas je izbio.

 

Previous post

Slavni reditelj i producent dodele Oskara priznao da se "muljalo": Svi smo bili sigurni da će Čedvik Bozman osvojiti nagradu...

Next post

Bili Ajliš: Niko ne bi trebalo da ima moć koju imamo mi...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *