Home»Film»Je*i ga! Hajdemo da se napijemo… Džoni Dep na sjajan način i na čistom srpskom najavio dokumentarac u Kreki

Je*i ga! Hajdemo da se napijemo… Džoni Dep na sjajan način i na čistom srpskom najavio dokumentarac u Kreki

4
Shares
Pinterest Google+
Džoni Dep i Kreka/Photo: youTube printscreen
Džoni Dep i Kreka/Photo: youTube printscreen

Na sjajan način je najavljen dokumentarac “Kreka: Dreamcatcher” o srpskom scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki, u kojem će pričati i holivudski superstar.

Dugoočekivani dokumentarni film “Kreka: Lovac na snove” reditelja Slobodan Ivetića, koji govori o najpoznatijem srpskom scenografiju Miljenu Krekoviću Kreki, imaće projekciju na ovogodišnjem FEST-u 16. maja.

Kad kažem filmska scenografija, mislim – Kreka… I Džoni Dep u dokumentarcu o Miljenu Kljakoviću

U ovom ostvarenju o Kreki će govoriti glumac Džoni Dep, reditelj Beri Levinson, producent Mati Lešem, kao i kinematograf Vitorio Storaro.

Sama najava za dokumentarac “Kreka: Lovac na snove”  je impresivna, budući da je Džoni Dep progovorio na čistom srpskom jeziku.

Naime, dok je holivudski superstar bio u društvu Miljena Krekovića Kreke, samo je izustio: “”Je*i ga! Hajdemo da se napijemo!”.

U razgovoru za Tanjug, reditelj Slobodan Ivetić je Miljen Kreković Kreka uradio fantastične stvari.

– Kreka je radio sa oskarovcima. Pravio je čitave gradove na filmskim setovima…Centar film mi je ponudio režiju filma o slavnom scenografu i eto nas pred premijerom tog filam na Festu. Krekina karijera od 40 godina stala je 90 minuta filma…Ta činjenica me malo plaši, ali verujem da sam osvetlio sve najvažnije momente iz Krekine karijere – rekao je Ivetić.

Inače, Džoni Dep, koji je snimao film “Minimata” u Beogradu, se rado odazvao da učestvuje u dokumentarcu.

– Sa velikim poštovanjem prema Krekinom radu pristao je da stane pred našu kameru… Dep je pričao o ličnim doživljajima sa Krekom u kojima je učestvovao i Marlon Brando. Beri Levinson koji je režirao film ”Kišni čovek” rekao je da je Kreka najbolji scenograf svih vremena, jer je umeo maštom i radom u velikoj meri da poboljša film – rekao je Ivetić, a za Kreku je imao samo reči hvale:

MILJEN KLJAKOVIĆ KREKA: Uvek priželjkujem velike dekore i filmove o vremenu kojeg više nema

– Najveći u svetu kinemoatografije poznaju Kreku. Kako i ne bi kada je u Luksemburgu za potrebe snimanja filma sagradio Veneciju. Izgradio je kanale. Ta scenografija je po okončanju snimanja filma nekoliko godina predstavljala turističku atrakciju u Luksemburgu. Turisti se slikali plutajući u gondolama – rekao je Ivetić za Tanjug.

Miljen Kljaković Kreka je radio na mnogim poznatim ostvarenjima, kao što su su “Specijalno vaspitanje”, “Kako sam sistematski uništen od idiota”, “Varljivo leto ’68”, “Tajvanska kanasta”, “Arizona drim”, “Podzemlje”, “Species 2”, “Dina”, “Jelena Trojanska”, “Secret Passage”, “An Ordinary Man”…

Pogledajte trejler za film “Kreka: Lovac na snove”:

 

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Kultna makedonska grupa Mizar ima novi singl... Ovo je "Luzna/Scar"

Next post

Slavni reditelj i producent dodele Oskara priznao da se "muljalo": Svi smo bili sigurni da će Čedvik Bozman osvojiti nagradu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *