Home»Kultura»Poslednja prilika da pogledate izložbu “Refleksije” Mire Brtke

Poslednja prilika da pogledate izložbu “Refleksije” Mire Brtke

Fondacija Mira Brtka i Muzej grada Beograda za poslednju nedelju trajanja izložbe "Refleksije", pozivaju na posebna stručna vođenja: Umetnost Mire Brtke i Modna (r)evolucija Mire Brtke

4
Shares
Pinterest Google+

Retrospektivna izložba radova Mire Brtke – ”Refleksije’’, posle više od mesec i po dana u Muzeju grada Beograda, privodi se kraju.

Produžena do 10. maja, ova izložba je zahvaljujući izvanrednoj postavci, velikom broju radova i izuzetno dragocenim stručnim vođenjima uspela da privuče više hiljada posetilaca, koji su upoznali jednu važnu umetničku figuru, koju s razlogom smatraju nosiocem novih tendencija u srpskoj savremenoj umetnosti druge polovine prošlog veka.

Više od 300 najreprezentativnijih radova iz opusa umetnice, u vlasništvu Fondacije Mira Brtka iz Beograda, kao i nekoliko filmova, prikazano je u Muzeju grada Beograda.

Izložba Refleksije/ Photo: Vladimir Miloradović
Izložba Refleksije/ Photo: Vladimir Miloradović

Znatiželjnu publiku ne prestaje da fascinira njen umetnički opus, multimedijalnost, raznolikost žanrova, kolorit i svakako uzbudljiva biografija, koju imamo prilike da čujemo na stručnim vođenjima.

Upravo zato, u poslednjoj nedelji izložbe ”Refleksije’’, Fondacija Mira Brtka i Muzej grada Beograda organizuju nekoliko stručnih vođenja sa različitim temama.

Modna (r)evolucija Mire Brtke je posebno stručno vođenje, koje će biti u subotu, 8. maja u 13:00 časova. Kroz izložbu ”Refleksije” vodće vas istoričar mode, Stefan Žarić s posebnim osvrtom na Brtkin modni dizajn.

Umetnost Mire Brtke je tema stručnih vođenja koji će biti u sredu, 5.maja i u subotu 8.maja u terminu od 17:00 časova.

Kroz izložbu ”Refleksije” vodiće vas mlada umetnica Tijana Gogić, jedna od važnih saradnica ove izložbe.

Izložba Mire Brtke ”Refleksije” traje do 10 maja 2021. godine, a Muzej grada Beograda (Resavska 40b), radi svakog dana od 11:00 do 19:00 časova.

Previous post

Coldplay na TikToku predstavili deo novog singla "Higher Power"

Next post

Mikici Zdravkoviću posthumno Plaketa Svetog Đorđa grada Kragujevca

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *