Home»Film»Pada tužba protiv Kevina Spejsija? Sudija doneo neočekivanu odluku u slučaju teškom 40 miliona dolara…

Pada tužba protiv Kevina Spejsija? Sudija doneo neočekivanu odluku u slučaju teškom 40 miliona dolara…

5
Shares
Pinterest Google+
Kevin Spejsi/Photo: Netflix
Kevin Spejsi/Photo: Netflix

Tužba teška 40 miliona dolara u kojoj je Kevin Spejsi optužen za seksualno napastovanje neće se naći na sudu ako tužilac ne otkrije svoj identitet, odlučio je sudija Luis A Kaplan. Muškarac, u javnosti poznat pod pseudonimom CD, optužio je slavnog glumca da ga je napastovao tokom osamdesetih godina kada ga je, kao 14-godišnjak, upoznao na časovima glume u Njujorku.

Ako ste saterani uza zid i osećate da za vas ne postoji put… Kevin Spejsi poslao poruku svima koji razmišljaju o samoubistvu

Sudija Kaplan u svojoj odluci je naveo kako privatnost tužioca nije važnija od javnog suđenja, što bi u suprotnom moglo da stvori predrasude kod Spejsive obrane. Sudija time nije prihvatio ni tvrdnje tužiočevih advokata kako će objavljivanje njegovog imena ponovo biti okidač za aktiviranje PTSP-a od kojeg je bolovao zbog Spejsijevih  napada na njega. Ujedno je zaključio kako bi anonimnost tužioca onemogućila prikupljanje informacija koje bi mogle da pomognu Spejsiju na suđenju. Zato su advokati tužioca dobili rok od 10 dana da, ako žele nastavak suđenja, objave ime tužioca. U reakcijama na  odluku sudije oni su rekli kako njihov klijent “emotivno nije u mogućnosti nastaviti s tužbom”.

Srušen kao kula od karata… Evo kako je ustvari i zašto Kevin Spejsi izbrisan s holivudske filmske mape

CD je bio jedna od prvih osoba koje su objavile optužbe na račun Spejsija zbog seksualnog napastovanja. On je 2017. godine za portal Vulture ispričao kako je, kao 12-godišnjak, upoznao Spejsija da bi dve godine kasnije ušao u seksualnu vezu s njim. Sudija Kaplan tvrdi kako je tužilac još u devedesetima razgovarao s mnogim ljudima o svom slučaju pa je već tada svesno reskirao da se njegovo ime razotkrije u medijima. Sudija zato ne veruje da bi otkrivanje njegovog imena ponovo aktiviralo PTSP kod tužioca.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Gala program na 49. Međunarodnom filmskom festivalu - FEST

Next post

Kad kažeš diva, misliš Odri Hepbern... Snima se TV serija “Audrey” o životu slavne holivudske glumice

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *