Home»Muzika»Bend Vrulja video singlom “Jesenska” najavio prvi studijski album

Bend Vrulja video singlom “Jesenska” najavio prvi studijski album

4
Shares
Pinterest Google+
Vrulja/ Photo: Jelena Cupar
Vrulja/ Photo: Jelena Cupar

Vrulja, indie rock kvartet iz Varaždina, objavio je video singl “Jesenska” kojim najavljuje prvi studijski album pod nazivom “Od korijena do pupa”.

Spot za “Jesensku” snimljen je u prostoriji gde bend stvara i vežba, a samu pesmu prokomentarisala je pevačlica Sabina:

– Kada sam bila malena, za mene su godišnja doba bila uživanje i opažanje očitog… Proljeće obožavam oduvijek, rođena sam u proljeće i ono najavljuje dolazak topline, buđenje svega što je spavalo. Ljeto sam voljela zbog sunca i mora, a zimu zbog snijega i klizanja… ali jesen… jesen mi nikad nije bila neko godišnje doba koje bi jedva čekala – ono je bacalo lišće krošnjama, najavljivalo dolazak kišnih i tmurnih dana… i samo tu viziju jeseni sam imala. Sad kad sam malo porasla gledam jesen skroz nekim drugim očima, to je prva pjesma s kojom se dotičem prirode, shvatila sam da je jesen u biti najplodnija. Onda kad promijeniš pogled na svijet… počneš ubirati plodove svog rada i truda.

Kada poslušate pesmu primetićete da Vrulju odlikuju čvrsta ritam sekcija, melodičnost kao i moćni refreni s energičnim i ponekad agresivnim vokalnim deonicama.

Photo: Promo (Geenger Records)
Photo: Promo (Geenger Records)

Vrulja je nazvan po mestu u moru na kojem izvire reka ponornica, pri čemu se mešaju slatka i slana voda. Bend je okupljen kao anti-stres terapija posle naporne radne nedelje, a moto im je bio: “Muzika zbog muzike i jam zbog jama”.

Iako su do imena došli spontano, ono je postalo deo vizije povezivanja s prirodom – tako je i naziv albuma kao i mnogih pesama okrenut  flori i fauni. Ali, u osnovi njihovog stila nalazi se bunt – uz njega su rasli i kroz njega grade svoju zvučnu sliku i šalju poruke.

Članovi Vrulje inspiraciju za svoj zvuk najčešće pronalaze u stilovima s čvršće strane rocka nastalog u ranim devedesetim godinama prošlog veka.

Ekipu benda od 2017. godine čine: Sabina Makaj (vokal), Ivan Kronja (bubanjevi), Tomislav Pintarić (bas gitara) i Ninoslav Friščić (gitara).

Objavljivanje albuma “Od korijena do pupa” pod okriljem izdavačke kuće Geenger Recordsa predviđeno je za jesen ove godine.

Previous post

Brus Dikinson snima film o Sarajevu: Bili su to najintenzivniji dani mog života...

Next post

Massimo predstavio singl "Putujemo i kad stojimo"... za sve koji traže utehu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *