Home»Kult»Dok je tamna senka smrti lebdela iznad njih… Pogledajte kompletan poslednji koncert Ramonesa

Dok je tamna senka smrti lebdela iznad njih… Pogledajte kompletan poslednji koncert Ramonesa

5
Shares
Pinterest Google+
The Ramones/Photo: pinterest
The Ramones/Photo: pinterest

Poslednji koncert Ramonesa održan je 6. avgusta 1996. i bio je epskih razmera. Koncert je održan u sali Hollywood Palace a usledio je posle iscrpljujuće duge karijere istinskog rokenrol razvrata i tragedije. Kao da se u vazduhu osećalo da će svi članovi, osim Markija Ramona, uskoro umreti, bend se okupio poslednji put. Jer Ramonesi su bili sve što su Ramonesi imali.

Mnogo je diskusija oko toga koji je bend tačno započeo pank rok. Neki kažu da je to The Clash, neki da su to Sex Pistols, ali mnogi misle da su to upravo The Ramones. Iako će se ta rasprava verovatno odvijati do kraja vremena, jedna stvar je vrlo jasna u vezi sa Ramones – oni su definisali pokret.

LEGENDARNI HIT BRUSA SPRINGSTINA USTVARI JE NAPISAN ZA – RAMONESE… A ONDA SE UMEŠALA KARMA…

Neki su ih nazivali pank verzijom The Beatlesa. Veoma razlikovali od ostalih po tome što njihove pesme nikada nisu bile otvoreno političke. Pa opet, trebalo bi definisati šta je tačno “političko” u vezi sa muzikom. Govoreći o svakodnevnom životu na ulici, stvarnim vezama, slomljenom srcu – sve je to na svoj način političko, daje izjavu o svom životu – i nije fikcija.

POGLEDAJTE NIKAD DO SADA OBJAVLJENI VIDEO SPOT RAMONESA ZA “SHE’S THE ONE” IZ 1978. GODINE

Kad je reč o The Ramones, dobijete tačno ono što čujete i vidite, u njima nema nikakve pretenzije.

– Ako je ovo poslednja svirka Ramonesa, onda je to uvreda za inteligenciju sveta i sramota za rokenrol – rekao je Lemi Kilmister iz Motorheada u noći njihovog poslednjeg nastupa, navodi Ultimate Classic Rock.

– Oni su jedan od najboljih bendova koje ste ikada videli. Naučiće vas svemu o rokenrolu. Sve o rokenrolu bilo je u tim pesmama, a ako ih više nema, onda je to prokleta šteta – dodao je Kilmister.

Ramones/Photo: Roberta Bayley
Ramones/Photo: Roberta Bayley

Lemi Kilmister je baš voleo The Ramones i to se posebno videlo dok je te noći izvodio tribute Motorheada bendu, “R.A.M.O.N.E.S”, zajedno sa njima. Ostali gosti bili su Lars Frederiksen i Tim Armstrong iz Rancida koji su izveli “53. an 3.”, a čak su i Kros Kornel i Ben Šepard Soundgardena izveli “Chinese Rocks”.

U najmanju ruku, bila je to svirka za pamćenje.

– Ništa nisam rekao ostalim momcima, samo sam izašao – to je bio način na koji sam živeo svoj život – rekao je gitarista Džoni Ramone u intervjuu za Rolling Stone. – Naravno, zaista sam osećao neku vrstu gubitka. Jednostavno nisam želeo to sebi da priznam.

Posle svega, Dđni, Džoj i Tomi Ramon umrli od raka, dok je DiDi Ramon umro od predoziranja heroinom. Jedini preživeli član je Marki Ramon koji se pridružio bendu kasnije, ali je svirao 15 godina sa njima.

Pogledajte njihov poslednji koncert:

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Previous post

Preminula oskarovka Olimpija Dukakis, zvezda filmova "Opčinjena mesecom" i "Čelične magnolije"

Next post

Jedna jako dobra vest... Kompilacijski album sa prvog Headlinerovog festivala stiže do kraja maja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *