Home»Muzika»Želite da pevate na bini s bendom Coldplay na Glastonbury festivalu? Moguće je… evo šta treba da uradite

Želite da pevate na bini s bendom Coldplay na Glastonbury festivalu? Moguće je… evo šta treba da uradite

4
Shares
Pinterest Google+
Coldplay/Photo> promo
Coldplay/Photo; promo

Ako volite Coldplay, često pevušite njihov hit “Viva La Vida” ili ga pak glasno pevate kad god stignete – sada imate priliku da bendu pošaleje svoj snimak. Prema nagađanjima na društvenim mrežama – možda ćete se ‘pridružiti’ pratećim vokalima Glastonburyja festivala.

Poslednjih nedelja Coldplay su prepuni tajnovitih novosti, a u nizu zagonetnih poruka koje ostavljaju na društvenim mrežama našao se i poziv za ‘nešto posebno’.

Poziv je upućen svim ljubiteljima muzike benda, a posebno onima kojima je omiljena pesma – “Viva La Vida”.

Putem službenog Twitter profila Kris Martin i ekipa fanove su pozvali da se snime kako pevaju “woah-oh-oh” deonicu koja se ponavlja pri završetku njihovog ogromnog hita “Vida La Vida”. Iako još nisu otkrili o čemu tačno je riječ, u objavi su napisali:

“Biće to nešto posebno i zato slobodno dajte najbolje od sebe”.

Pozdrav svima. Moram da vas zamolim za uslugu”, stoji u objavi, “Molim vas snimite se dok pevate “woah-oh-oh” s kraja pesme Viva La Vida, stavite snimak na YouTube i prijavu potvrdite se na linku http://www.coldplay.com/viva“.

“Znači li to da ćemo i mi biti headlineri šredstojećeg nastupa na Glastonburyju?”, opštepostavljano je  pitanje (tj. svojevrsni zaključak) koje se pojavilo u fanovskim krugovima, “Bićemo Coldplay službeni prateći vokali!”.

Sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, većina fanova uverena ja kako poziv ima veze s predstojećim headlinerskim nastupom u sklopu Glastonbury livestream eventa.

Naime, s obzirom na pandemiju koronavirusa, odložena su i najveća svetska glazbena događanja među kojima i Glastonbury festival. Mnogima omiljeni festival kao ovogodišnju opciju B priprema viralni događaj pod nazivom “Live At Worthy Farm” koji će moći da se prati iz svih delova sveta.

Posebno online izdanje Glastonburyja održaće se 22. i 23. maja, a na spisku glavnih izvođača, uz Coldplay, su se naši sestre Haim, Dejmon Albarn (Blur, Gorillaz), Majkl Kivanuka, Wolf Alice, IDLES, Kano i Jorja Smit. Da li će i fanovi Coldplay bio deo ovog online spektakla, ostaje da se vidi.

Ako ste kreativac ili ne volite da se snimate dok pevate – Glastonbury ima nešto i za vas. Svoju kreativu – na sve moguće načine, kako ističu u objavi – možete da izrazite kreirajući svoju viziju festivalske zastave koja slavi ljubav, “jedinstvenost u različitostima” kao i zeleniji i pravedniji svet. Što vedrije i šarenije to bolje! Uputstva su ovde.

Zastava Glastonburyja slaviće ljubav i našu planetu, a ekološku osvešćenost već dugi niz godina strastveno promovišu i članovi grupe Coldplay koji su se ove godine, povodom Dana planete Zemlje, uključili u kampanju “Playlists For Earth” i tim povodom kreirali listu, prema njihovom izboru, “najosvešćenijih” pesama. Na listi su se našli razni izvođači, kao što su Oasis, Moloko, Bjork i drugi.


View this post on Instagram

A post shared by Coldplay (@coldplay)


Dok je projekat “fanovi pevaju Viva La Vida” u punom zamahu, Coldplay su u pratnji misterioznog video snimka plasirali informaciju o šedstojećem projektu pod nazivom “Alien Radio”, a fanovi se nadaju i novoj pesmi, čiji su datum objave dešifrovali iz dosad objavljenih šifrovanih poruka benda. Ako su došli do dobrog zaključka – nova muzika stiže već 7. maja. Članovi benda informaciju još nisu službeno potvrdili.


View this post on Instagram

A post shared by Coldplay (@coldplay)

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Malady Lane objavili novi singl "Kissing Mirrors" i vrlo zanimljiv spot

Next post

Idete na FEST? Ovih pet filmova ne smete da propustite...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *