Idete na FEST? Ovih pet filmova ne smete da propustite…

0
104
Oglasi
2001: Odiseja u svemiru/ Photo: Promo (FEST)
2001: Odiseja u svemiru/ Photo: Promo (FEST)

Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST, koji će se održati od 7. do 16. maja 2021. na nekoliko lokacija u Beogradu, premijerno će biti prikazano više od 70 filmova najnovije svetske kinematografije u sedam programskih celina.

Slogan ovogodišnjeg festivala glasi – “Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju “velikog platna” i povratku publike u bioskope.

Preporučujemo pet evropskih filmova iz bogatog filmskog programa 49. FESTA koje nikako ne smete da propustite:

Tamna bajka/ Photo: Promo (FEST)
Tamna bajka/ Photo: Promo (FEST)

“Tamna bajka” (Režija: Damiano D’Innocenzo, Fabio D’Innocenzo, Italija/Švajcarska, 2020/98, Program: Glavni takmičarski program)
Nekada davno, u malom porodičnom predgrađu na periferiji Rima, vesela letnja vrućina kamuflira zagušujuću atmosferu otuđenosti. Iz daljine, porodice deluju normalno, ali to je iluzija: u kućama, dvorištima i baštama tišina prekriva suptilni sadizam očeva, pasivnost majki i ravnodušnost odraslih. Ali tu su očaj i potisnuti bes dece koji će eksplodirati i preseći ovu grotesknu fasadu, sa razarajućim posledicama po čitavu zajednicu.

Nigde posebno/ Photo: Promo (FEST)
Nigde posebno/ Photo: Promo (FEST)

“Nigde posebno” (Režija: Uberto Pasolini, Italija/Rumunija/Velika Britanija, 2020/96’, Program: FEST 49)
Džon, 35-godišnji čistač prozora, život posvećuje podizanju svog četvorogodišnjeg sina Majkla, pošto ih je detetova majka napustila odmah posle njegovog rođenja. Njihov život je jednostavan, sastoji se od univerzalnih svakodnevnih rituala, života sa potpunom predanošću i nevinom ljubavlju koja otkriva snagu njihove veze. Ali sve to se dovodi u pitanje kada Džon sazna da mu je preostalo još nekoliko meseci života. Pošto nema porodicu kojoj bi mogao da se obrati, preostale dane provodiće u potrazi za savršenom osobom koja će usvojiti Majkla, pokušavajući da zaštiti svoje dete od surove stvarnosti.

Sneg u Benidormu/ Photo: Promo (FEST)
Sneg u Benidormu/ Photo: Promo (FEST)

“Sneg u Benidormu” (Režija: Isabel Coixet, Španija, 2020/117’, Program: Gala)
Peter je čitav život radio u banci u Mančesteru. Kada mu se odobri prevremena penzija, on odlučuje da poseti svog brata u Benidormu, da bi otkrio da je nestao.

Narcis i Zlatousti/ Photo: Promo
Narcis i Zlatousti/ Photo: Promo

“Narcis i Zlatousti” (Režija: Stefan Ruzowitzky, Nemačka, 2020/110’, Program: FEST 49)
Otac šalje mladog, neposlušnog Zlatousta u manastir kako bi se iskupio za grehe svoje majke koja ih je napustila. Tamo upoznaje Narcisa, briljantnog naučnog početnika koji je zatvoren u sebe i udaljen. Rađa se duboko i životno prijateljstvo. Scenario za film je zasnovan na bestseleru Hermana Hesea, dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

“2001: Odiseja u svemiru” (Režija: Stanley Kubrick, Velika Britanija/SAD, 1968/149’, Program: Festovih 50)
Posle otkrića misterioznog monolita zakopanog ispod Mesečeve površine, čovečanstvo kreće u potragu za pronalaženjem svog porekla uz pomoć inteligentnog superkompjutera H.A.L. 9000.

Ulaznice za FEST su u prodaji na blagajni Sava Centra (ulaz B iz ulice Vladimira Popovića), Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade kao i na svim Ticket Vision prodajnim mestima.

U prvih sedam dana prodaje moguće je ostvariti 10% popusta na kupovinu kompleta karata po terminskim linijama u dvoranama, i 10% popusta na onlajn kupovinu u okviru akcije “Moj Komplet” (na 10 i više kupljenih ulaznica).

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime