Home»Muzika»Homeland»Stiže Underforce… Singlom i spotom “Ne znam ko sam“ najmlađi autorski rok bend regiona najavljuje debi album

Stiže Underforce… Singlom i spotom “Ne znam ko sam“ najmlađi autorski rok bend regiona najavljuje debi album

6
Shares
Pinterest Google+
Underforce/Photo: Underforce promo
Underforce/Photo: Underforce promo

Valjevski tinejdžerski autorski rok sastav Underforce ove sedmice predstaviće svoj prvi singl “Ne znam ko sam”, kojim najavljuju debi album “Protiv vremena” za PGP RTS.

Posle radijske premijere pesme u četvrtak i petak na “dvestadvojci” i Radio Beogradu 1, uslediće i premijera video spota za ovu pesmu – zakazana za nedelju 2. maj u Jutarnjem programu RTS. YouTube premijera zakazana je takođe za nedelju, od 14 časova.

– Za zvuk i muziku na debi albumu bili smo inspirisani bendovima kao što su Metallica, Ac/Dc, Avenged Sevenfold, Slipknota… To je muzika koju smo slušali i pravac koji nas najviše stvaralački motiviše. Tekstualno, pesme su inspirisane trenutnom situacijom u svetu, odrastanjem (i svim što ta životna faza donosi i odnosi) i problemima mladih u digitalnoj eri… – kažu dečaci iz benda Undeforce.

Na ovo novo izdanje najstariji diskograf na Balkanu, PGP RTS, gleda sa posebnom pažnjom, imajući u vidu da se radi o nesvakidašnjem izvođačkom i autorskom osveženju, koje ima izvanredne potencijale u ovom muzičkom žanru.

Članovi benda Underforce su Danilo Petrović (16, vokal, gitara), Mihailo Milošević (16, vokal, bas gitara) i Petar Ružičić (15, bubnjevi i perkusije).

Bend je nastao 2018. godine pod imenom Vatreni Prsten i pod tim nazivom su se pojavili na značajnim autorskim festivalima. Tri autorske pesme napravili su godinu dana kasnije i prijavili se na Beogradski Autorski Rok Festival (BARF). Sa 13 godina, koliko su članovi u tom trenutku imali, osvojili su simpatije publike i žirija i osvojili drugu nagradu na tom festivalu. Posle BARF-a su se takmičili i na festivalu Festov Demo Fest i stigli do velikog finala koje nažalost, zbog pandemije nije održano, a učestvovali su i na našem Mobil Music Festu gde su takođe stigli do finala.

Dok čekamo premijeru, pogledajte spot s kojim su se Underforce prijavili na Mobil Music Fest:

Previous post

Kori Tejlor: Lars Ulrih je bio j***no u pravu kad je tužio Napster, tačno je znao da će streaming doći glave muzičarima

Next post

Juan Mekgregor priznao: Ove prikvele "Star Wars" filmova niko ne voli...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *