Home»Muzika»Rundek & Ekipa objavili spot za “Voljeti stvarno”… da zavolimo stvarno(st)

Rundek & Ekipa objavili spot za “Voljeti stvarno”… da zavolimo stvarno(st)

4
Shares
Pinterest Google+
Rundek & Ekipa/Photo: Vlasta Prohaska
Rundek & Ekipa/Photo: Vlasta Prohaska

Rundek & Ekipa objavili su spot za pesmu “Voljeti stvarno” sa aktuelnog albuma “Brisani prostor”.

Spot “Voljeti stvarno” je koncipirao basista/video-artista Roko Crnić (koji potpisuje i prethodne sa “Brisanog prostora” – “Unutarnji glas”, “Tko su svi ti ljudi” i “Mila”), a Darko Rundek ga je razvio i dovršio u saradnji sa renomiranim bosanskohercegovačko-slovenačkim filmskim rediteljem Miroslavom Mandićem.

Darko Rundek nije optimista: Korona je samo početak… Vežite pojaseve, slećemo – a nigde piste

– Kad smo razmišljali o omotu i spotovima vezanim uz ‘Brisani prostor’, zaključili smo da ne trebaju biti personalni ni figurativni. Spotovi da ne pričaju priču i da ne odvlače pažnju od prostora, emocija i boja sadržanih u muzici. Takvi su ‘Unutarnji glas’, ‘Tko su svi ti ljudi’ i ‘Mila’. ‘Voljeti stvarno’ prvi uvodi neke likove, ali to je nepoznati plesni par i plesna figura se ne razvija nego se ponavlja. Materijal smo probrali s neta i platili prava. Ovakav se pristup uklapa u filozofiju ponovne upotrebe i prenamene, kojom se inače vodim. Rezultat je ritmična i sugestivna vizuelna celina s patinom koja, nadamo se, ostavlja naše uši i srca otvorene prema pesmi – objašnjava Rundek.

Rundek portret 1 foto Sanda Hržić
“Voljeti stvarno” je pesma koja je dugo čekala album na kom će izaći, dok svoje mesto konačno nije našla na “Brisanom prostoru”, koji se pojavio krajem 2020. godine za Menart i Long Play.

– Nije bilo žurbe, jer je pesma bezvremenska ili bolje – svevremenska. U njoj će se svatko lako prepoznati, a njena vedra melanholija, prirodna ritmičnost i pamtljiva melodija nastaviće svirati u nama i dok je ne slušamo. Možda ćemo uz ‘Voljeti stvarno’ malo više zavoleti stvarnost :)* – kaže Rundek.

Previous post

Juan Mekgregor priznao: Ove prikvele "Star Wars" filmova niko ne voli...

Next post

Džesi Ver singlom "Please" najavljuje deluxe izdanje "The Platinum Pleasure"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *