Home»Film»Preračunali se… Organizatori Oskara nisu računali da će Entoni Hopkins osvojiti nagradu, pa se propisno izblamirali

Preračunali se… Organizatori Oskara nisu računali da će Entoni Hopkins osvojiti nagradu, pa se propisno izblamirali

4
Shares
Pinterest Google+
Entoni Hopkins, The Father/promo
Entoni Hopkins, The Father/promo

Trenutak u kojem je objavljeno da je nagradu Oskar za najbolju mušku ulogu, i to onu u filmu “The Father”, osvojio Entoni Hopkins, smatra se najvećim iznenađenjem ovogodišnje dodele najvažnijih filmskih nagrada.

Entoni Hopkins i Hanibal Lekter – sličnosti i razlike

Očekivalo se da će u toj kategoriji pobediti nedavno preminuli Čedvik  Bosman pa su zato organizatori dodele promenili redosled objavljivanja pobednika. Umesto Oskara za najbolji film, na kraju svečanosti dodeljivan je Oskar za najboljeg glumca. Umesto klimaksa dobili su – antiklimaks.

Entoni Hopkins bindžovao “Breaking Bad”, pa napisao neverovatno pismo glavnom glumcu…

I ne samo to, Entoni Hopkins bio je jedini osvajač nagrade koji je nije primio uživo. Naime, Hopkins se u trenutku dodele nagrada nalazio u svojoj domovini, u Velsu. S obzirom na to da ima 83 godine smatrao je da bi u vreme korona virusa let u Los Anđeles bio riskantan za njegovo zdravlje. Slično se dogodilo prilikom nedavne dodele BAFTA nagrada u Londonu kada je Hopkins takođe nagrađen za najboljeg glumca za ulogu u filmu “The Father”, ali tada je, posle dodele, Hopkins novinarima dao nekoliko Zoom intervjua. U slučaju Oskara, Hopkinsa nismo ni videli ni čuli. New York Times sada je otkrio i zašto.

Kako se saznaje, Hopkins je pre dodele Oskara ponudio organizatorima da u slučaju njegove pobede nagradu primi preko Zooma. Organizatori su odbili njegov predlog. Organizatori dodele Oskara nisu želeli da im se događaju tehnički problemi tokom Zoom javljanja i zato su tražili da se nominovani i osvajači nagrada pojave u Los Anđelesu ili u centrali u Parizu ili Londonu. Te centrale bile su povezane satelitskim linkom s Los Anđelesom. Kako Hopkins nije želeo da napušta Vels a organizatori nisu zbog njega želeli da menjaju pravila tako je ostao jedini dobitnik Oskara koji nije održao govor prilikom dobijanja nagrade.

– S Hopkinsom sam u ponedeljak razmenio nekoliko e-mailova koji su bili divni – rekao je kopredsjednik kompanije Sony Pictures Classics Majkl Barker i dodao kako je slavni glumac “bio vrlo dirnut”. – Rekao je da je osvojiti takvo nešto u njegovim godinama velik poklon”.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Džesi Ver singlom "Please" najavljuje deluxe izdanje "The Platinum Pleasure"

Next post

Njima je korona zlatni rudnik... Godišnja plata dvojice direktora Netflixa ukupno iznosi - 83,5 miliona dolara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *