Home»Film»Njima je korona zlatni rudnik… Godišnja plata dvojice direktora Netflixa ukupno iznosi – 83,5 miliona dolara

Njima je korona zlatni rudnik… Godišnja plata dvojice direktora Netflixa ukupno iznosi – 83,5 miliona dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Netflix/Photo: unsplash
Netflix/Photo: unsplash

Najpopularnija streaming platforma Netflix u protekloj godini pandemije korona virusa prikupila je rekordan broj novih pretplatnika zbog čega su njihova dva direktora Rid Hastings i Ted Sarandos nagrađena izdašnim godišnjim platama.

“SEMOV SIN” NIJE BIO USAMLJENI UBICA… NETFLIXOV SERIJAL “SONS OF SAM: A DESCENT INTO DARKNESS” MENJA ISTORIJU?

Netflix je objavio njihove prihode za 2020. godinu pa je tako Hastings zaradio 43.2 milliona dolara, što je povećanje u odnosu na 2019. godinu kada mu je godišnja zarada iznosila 38.6 miliona dolara. Sarandos je za drugog direktora imenovan proteklog leta a godišnja plata mu je 39.3 miliona dolara, dok je ona za 2019. iznosila 34.7 milliona dolara.

Hastingsova osnovna godišnja plata iznosi 650.000a dolara dok mu je ostatak godišnje plate ispaćen u obliku deonica kompanije. S druge strane, Sarandosova osnovna godišnja plata iznosi 20 miliona dolara, dok je 18 miliona dobio kroz deonice kompanije. Isplaćeno mu je i milion dolara na ime troškova osiguranja. Netflix je najavio da se njihove plate neće povećati u 2021. godini.

O PROKLETA SUDBINO… 😅 NETFLIX POČEO DA BLOKIRA ONE KOJI IH GLEDAJU S POZAJMLJENOM LOZINKOM

Protekla godina bila je nikad bolja za Netflix jer su dobili rekordnih 37 miliona novih pretplatnika širom sveta pa je ukupan broj pretplatnika prešao brojku od 200 miliona. Od dokumentarne serije “Tiger King” s početka prošle godine pa do serije “Bridgerton” krajem prošle godine, Netflixova gledanost je neprestano rasla pa je tako porasla i vrednost njihovih deonica i to čak za 60 posto. Početkom 2020. cena deonice Netflixa iznosila je 345 dolara, do kraja godine porasla je do 530 dolara.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Preračunali se... Organizatori Oskara nisu računali da će Entoni Hopkins osvojiti nagradu, pa se propisno izblamirali

Next post

Rus ide u zatvor zbog Rammsteina... Osuđen za distribuciju pornografije jer je na društvenim mrežama podelio njihov spot

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *