Home»Muzika»Festival “Isidora Žebeljan” u junu u Kragujevcu

Festival “Isidora Žebeljan” u junu u Kragujevcu

4
Shares
Pinterest Google+
Isidora Žebeljan/ Photo: youtube.com printscreen
Isidora Žebeljan/ Photo: youtube.com printscreen

Prvo izdanje međunarodnog festivala “Isidora Žebeljan”, koji ima za cilj da sačuva sećanje na lik i delo jedne od najznačajnijih domaćih kompozitorki, biće održano u junu ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, a u organizaciji Muzičke omladine Kragujevac.

Na svetskoj muzičkoj sceni Isidora Žebeljan je bila najizvođenija srpska kompozitorka.

Program Festivala će činiti koncerti umetničke muzike, predavanja, okrugli stolovi, emitovanje opera, intervjua i drugih video materijala, kao i takmičenje mladih kompozitora, koje ima za cilj podsticanje i promociju njihovog stvaralaštva među domaćom i stranom publikom.

Sa velikom radošću vas obaveštavamo da će, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, ove godine u junu mesecu, biti…

Posted by Muzička omladina – Kragujevac on Friday, 23 April 2021


Poziv za slanje kompozicija već je otvoren i trajaće do 9. maja, do kada će svi zainteresovani mladi kompozitori moći da pošalju do dva dela.

Kompozicije će ocenjivati tročlani internacionalni žiri, a propozicije za učešće na takmičenju, kao i link za slanje prijava možete da pronađete na Facebook stranici Muzičke omladine Kragujevca, dok će detaljan program Festivala biti poznat posle rezultata konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti kulture.

Previous post

Radio 202 objavio ekskluzivni intervju sa Mikom Džegerom: Puni smo sputane energije, s vremena na vreme i ja u kuhinji otpušavam sudoperu

Next post

Mladi kantautor Den objavio video singl "Prvi put"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *