Home»Film»“The Crossing” norveške rediteljke Johane Helgeland proglašen najboljim evropskim filmom za mlade

“The Crossing” norveške rediteljke Johane Helgeland proglašen najboljim evropskim filmom za mlade

4
Shares
Pinterest Google+
The Crossing/Photo; promo
The Crossing/Photo; promo

Norveški film “The Crossing”, u režiji Johane Helgeland, dobitnik je prestižne Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije.

“The Crossing” je dramatičan, uzbudljiv i dirljiv film, koji na deci prijemčiv način, obrađuje teme Drugog svetskog rata, izbeglištva i verske netrpeljivosti. Reč je o inspirativnoj priči o četvoro odvažne dece, o porodici, prijateljstvu,  strahovima, hrabrosti i suprotstavljanju nepravdi.

U odabiru najboljeg filma učestvovalo je više od 3.500 osnovaca iz 38 evropskih država. Članovi i članice žirija, uzrasta od 12 do 14 godina, pogledali su tri filma putem specijalne onlajn platforme i glasali za svog favorita.  Pored filma “The Crossing”, nominovani su bili i italijansko-francuski film “Pinocchio” (r. Mateo Garone) i irsko-luksemburško animirano ostvarenje “Wolfwalkers” (r. Tom Mur i Ros Stjuart).

The Crossing/Photo; promo
The Crossing/Photo; promo

Ceremonija proglašenja pobjednika prenošena je uživo iz studija u Erfurtu.

TADA SMO BILI “HRABRI NOVI SVET”… OVAKO JE, DALEKE 1971. U DVORANI DOMA SINDIKATA “ROĐEN” FEST

Režiserka nagrađenog ostvarenja, Johana Helgeland zahvalila se Evropskoj filmskoj akademiji i svim mladim ljubiteljima filma.

– Potrebne su nam priče koje kod dece izazivaju saosećajnost, potrebne su nam velike emocije. Filmovi za decu su veoma važni zato što ste vi naša budućnost – izjavila je Helgeland.

Nagradu mlade publike organizuju i predstavljaju Evropska filmska akademija i EFA produkcija, uz podršku Mitteldeutsche Medienförderung (MDM).

Previous post

Preminuo Žika Obretković, legendarni beogradski ulični svirač i darodavac osmeha... evo ko je bio ovaj čudni i dobroćudni čovek "u celini i celosti"

Next post

Gojira objavila singl "The Chant", novi album "Fortitude" stiže za nekoliko dana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *