Home»Pulse»Puls grada»Peti Beogradski mesec fotografije od 8. maja na više lokacija u gradu

Peti Beogradski mesec fotografije od 8. maja na više lokacija u gradu

4
Shares
Pinterest Google+

Peto izdanje Beogradskog meseca fotografije biće održano od 8. maja do 3. juna na 15 lokacija u Beogradu.

Tokom trajanja manifestacije biće predstavljeni radovi oko 50 autora iz 15 zemalja, u oko 20 izložbenih celina.

Matej Milenković, Astronaut/ Photo: Promo, dozvoljeno objavljivanje
Matej Milenković, Astronaut/ Photo: Promo, dozvoljeno objavljivanje

Beogradski mesec fotografije biće otvoren 8. maja grupnom izložbom u Kući legata i Bioskopu Balkan.

U Kući legata će od 18:00 časova biti otvorena izložba “Novi talenti” koju je podržao Nikon Srbija. Žiri koji čine Paulina Ana Galančak (predsednica TIFF kolektiva i fondacije, kokreatorka TIFF festivala, kulturna animatorka, kustoskinja i fotografkinja), Mikiko Kikuta (umetnički direktor Šiogama fotografskog festivala u Mijagi kao i Setouči internacionalnog fotografskog festivala Takamatsu u Japanu), Fransesk Fabregas (fotograf i član Komiteta za promociju Nacionalnog plana za fotografiju), V. M. Hant (šampion fotografije, kolekcionar, kustos, konsultant i predavač) i Branimir Karanović (fotograf i profesor fotografije) odabrao je najbolje radove iz Srbije i regiona koji će biti predstavljeni na ovoj izložbi.

Svoje radove izložiće Ljubov Rakšina iz Rusije (1. mesto), Maksim Matis iz Belgije (2. mesto) i Kristina Sergejeva iz Rusije (3. mesto), kao i Nađa Repman koja je dobila nagradu za najbolji domaći projekat.

Takođe od 8. maja posetioci će biti u prilici da posete samostalne izložbe sledećih autora: Dušan Kochol, Karolina Patos, Lorena Ros, Marija Ćalić, Matej Milenković, i Vladimir Živojinović će svoje radove izložiti u Kući legata, a Stephanie Pistel, Ines d’Orey, Ivan Blazhev, Karsten Kronas, Klaus Pichler, Made of Photos #2, Milan Marković, Miloš Nešić, Miloš Tomić, i Olatz Vazquez u Bioskopu Balkan.

Vladimir Živojinović, The First Serbian Ski jumper/ Photo: Promo, dozvoljeno objavljivanje
Vladimir Živojinović, The First Serbian Ski jumper/ Photo: Promo, dozvoljeno objavljivanje

Beogradski mesec fotografije je prvi put organizovan 2016. godine a ovogodišnje izdanje je peto po redu. Organizacioni tim ovo izdanje manifestacija posvetio je svima onima koji su ugroženi haosom izazvanim globalnom pandemijom, onima koji više nisu sa nama, kao i svima koji se trude da nam učine život mogućim i lakšim.

Uspeh festivala baziran je na tri jaka stuba: kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, muzejima, galerijama i svim inostranim kulturnim centrima i ambasadama u Beogradu, kao i kontaktima i saradnjama sa drugim međunarodnim manifestacijama koje pružaju šansu da srpski fotografi prezentuju svoje radove u inostranstvu, uz dovođenje stranih fotografa u Beograd.

Karoliina Paatos, A Kiss/ Photo: Promo, dozvoljeno objavljivanje
Karoliina Paatos, A Kiss/ Photo: Promo, dozvoljeno objavljivanje
Previous post

Objavljen snimak nastupa Džastina Bibera - u zatvoru

Next post

West Side Story na Spilbergov način... Stigao prvi trejler za rimejk mjuzikla "Priča sa zapadne strane"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *