Home»Muzika»Homeland»Obojeni program sa dva singla najavio novi album “2021 = 41”

Obojeni program sa dva singla najavio novi album “2021 = 41”

3
Shares
Pinterest Google+
Obojeni program/cover
Obojeni program/cover

Grupa Obojeni program objavila je singlove “Kuda ovaj čovek ide” i “Ona samo pleše”, najavljujući time i novu ploču pod nazivom “2021 = 41”.

Novosadski alternativni bend oglasio se novim izdanjem posle duže pauze, a njihova ploča “2021 = 41” pojavila se pod etiketom Odličan hrčak, a na njoj je šest novih pesama.

Ovim pesmama prethodio je i singl “Jedini u maštu veruju”, objavljen prošle jesebi bez velike pompe, kao što su prošle godine obeležili i tačno četiri decenije postojanja.

Obojeni program jedan je od najdugovečnijih sastava na domaćoj muzičkoj sceni. Grupa je osnovana u Novom Sadu 1980. godine kao trio, unoseći na domaću scenu postpank zvuk pod uticajem tadašnje britanske i američke nezavisne scene. Prvi album, “Najvažnije je biti zdrav”, objavili su tek deset godina kasnije. Usledili su potom “Ovaj zid stoji krivo” (1991), “Verujem ti jer smo isti” (1994), “Ili pet minuta ispred tebe” (1996), “Sva sreća general voli decu” (1999), “Ako nisam dobra, šta ćemo onda?” (2002), “Da li je to čovek ili je mašina” (2005) i “Kako to misliš: mi” (2012).

Previous post

Fotograf Brajan Rašić: Čuo sam se Kojom, drži se i pozdravlja vas sve...

Next post

"Zemlja nomada" film godine, "Aida" bez nagrade... U Los Anđelesu održana 93. dodela Oskara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *