Home»Kultura»Preminuo poznati srpski slikar… Miloš Šobajić izgubio bitku s koronom

Preminuo poznati srpski slikar… Miloš Šobajić izgubio bitku s koronom

5
Shares
Pinterest Google+

Slikar Miloš Šobajić preminuo je od korone. On je bio priključen na respirator, ali nije uspeo da se izbori s opakim virusom.

Podsetimo, Šobajić je oboleo od virusa korona početkom aprila i od tada se nalazio se na bolničkom lečenju u KBC “Dragiša Mišović”.

Podsetimo, izložbom slika, skulptura i video-rada Miloša Šobajića nedavno je otvorena Galerija Kombank dvorane (bivšeg Doma sindikata) u Beogradu. Veliki umetnik je posetiocima predstavio deo radova koji su nastali u proteklih 20 godina i koji se bave njegovom večnom temom: progonom.

Šobajić je rođen 1945.  Svoja dela je predstavio na preko osamdeset samostalnih izložbi širom planete i učestvovao na oko pet stotine grupnih izložbi. Njegova dela se nalaze u tridesetak muzeja savremene umetnosti u svetu. Dobitnik je niza nagrada u Srbiji. 2019. godine dodeljena mu je Zlatna medalja Republike Srbije, za izuzetne zasluge u oblasti kulturnih delatnosti, posebno slikarstva.

Previous post

Baš moderna neka bajka... Bajaga i Saša Lokner komponovali hip-hop rep operetu za klince "Mačor u čizmama"

Next post

Da li nas organizatori Oskara sve prave budalama? Evo kakva će pravila važiti tokom dodele najznačajnijih filmskih nagrada...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *