Home»Muzika»Avišaj Koen Trio svirao u Kombank dvorani i da… uželeli smo se ovakvih večeri (fotogalerija)

Avišaj Koen Trio svirao u Kombank dvorani i da… uželeli smo se ovakvih večeri (fotogalerija)

10
Shares
Pinterest Google+

Čuveni izraelski kontrabasista Avišaj Koen, sa svojim triom održao je u petak uveče toliko dugo i nestrpljivo iščekivani koncert u Kombank dvorani, u susret predstojećem Svetskom danu džeza (30. april).

To je bio njegov treći nastup u Beogradu, ali i treći pokušaj od početka pandemije da Beograđani uživaju u nastupu ovog izuzetnog umetnika. Da podsetimo,  koncert je dva puta bio odlagan zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i poteškoća sa međunarodnim putovanjima.

Ipak, vredelo je čekati. Istinski zaljubljenici u džez ispunili su Kombank dvoranu taman do dozvoljene granice, uz poštovanje svih antipandemijskih mera, dok su fenseri koji se inače grabe kako bi bili viđeni na ovakvim događajima, ovog puta ostali kod kuće.

Sjajna Avišajeva ekipa, koju čine “samouki” pijanista Elčin Širinov i kreativni virtuoz Noam David za bubnjevima, predstavila je na ovom koncertu svoj sedamnaesti studijski album “Arvoles”, ali pre svega podsetila zbog ćega zapravo volimo džez.

Jer, u toj večeri, tih sati i minuta, na svetu nije postojalo ništa drugo izvan koncertne sale… ni pandemija, ni maske, ni besparica, ni svakodnevne životne muke. Samo muzika koja ispunjava dušu i tri sjajna muzičara koji nam je sa bine nesebično daju.

I dobro, da… tačno je – uželeli smo se koncerata.

Pogledajte kako je u petak bilo u Komabnk dvorani:

Previous post

Kad Lindeman peva na ruskom... Pevač Rammsteina izveo sovjetsku pesmu za potrebe filma

Next post

Porodica Balašević poklonila Akademiji umetnosti u Novom Sadu opremu vrednu 30.000 evra

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *