Home»Muzika»Rodžer Voters: Amerika u ime slobode seje smrt po svetu, američki predsednici su svi od reda ratni zločinci

Rodžer Voters: Amerika u ime slobode seje smrt po svetu, američki predsednici su svi od reda ratni zločinci

4
Shares
Pinterest Google+
Rodžer Voters/Photo: facebook@rogerwaters
Rodžer Voters/Photo: [email protected]

Rodžer Voters podelio je novi video za obnovljenu verziju “The Bravery of Being Out of Range…” i pružio tipično beskompromisno objašnjenje ideja koje su poslužile za novu verziju pesme i video uz nju.

Hit pesma sa Votersovog albuma “Amused To Death” iz 1992. godine, sadrži posebno napisani novi stih i deo je “Encore Series” bivšeg člana Pink Floyda koju je snimio sa svojim bendom tokom lockdowna.

Rodžer Voters najavio turneju “This Is Not a Drill” za 2022:  Ovo je možda moje poslednje “Ura!”…

– Ovaj snimak sadrži deo oproštajnog govora bivšeg američkog predsednika Ronalda Regana naciji kada je napustio funkciju. Uključio sam govor jer je prvi stih pesme baš o Reganu, on je starac kome se obraćam.

– Regana još uvek poštuju, iako je on masovni ratni zločinac koji je, među mnogim drugim zločinima, svesno podržavao genocid nad narodom Maja u Gvatemali dok je bio predsednik Sjedinjenih Država – nastavio je Voters. – Njegov pomoćnik državnog sekretara u vreme genocida, podjednako ubilački Eliot Abrams, i dalje radi za američku vladu. Pokušajte da pogledate “Journeyman”,  film o genocilu u Gvatemali i umešanosti vlade SAD.

Da li znate pravi razlog zbog kojeg je Rodžer Voters napustio Pink Floyd?

– Drugi stih govori o “Pustinjskoj oluji”, tako da je drugi starac  Džordž Buš stariji koji je zaklao sve one razoružane iračke trupe koje su se povlačile iz Kuvajta po Bušovom naređenju na putu za Basru.

Treći stih sam napisao s gnušanjem jer i trideset godina kasnije SAD i dalje u ime slobode dele smrt nevinima. Tramp? Bajden? Još uvek bacaju bombe, i dalje ubijajaju nevine ljude. Iste odvratne marionete ratnog jastreba. Hajde AMERIKO, vreme je da se ODUPREŠ i kažeš DOSTA VIŠE UBIJANJA DECE, DOSTA IMPERIJALNIH RATOVA. IDEMO KUĆI DA SREDIMO SVOJU KUĆU! JER JE SJEBANA – završio je rezignirani Voters.

HL/Izvor: classicrock.com

Previous post

Beogradski pank pioniri ponovo u akciji... Crna lista predstavila novi video singl "Moja borba"

Next post

Headlinerke urbane kulture - Maja Cvetković: Da imam moć da menjam stvari... evo šta bih uradila

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *