“Joker” kreće na turneju… Kontroverzna psiho-drama ponovo u bioskopima, uz orkestar koji će uživo izvoditi muziku iz filma

0
37
Joker/Photo: press promo
Joker/Photo: press promo

Film “Joker” iz 2019. godine ponovno će se prikazivati u bioskopima u Velikoj Britaniji s nagrađivanom partiturom napisanom za orkestar koju potpisuje kompozitorka Hildur Gudnadotir.

Turneja na kojoj će se prikazivati film “Joker” uz orkestar koji će uživo izvoditi muziku nazvana je “Joker – Live In Concert”, a počeće prvom projekcijom u londonskom Eventim Apollo 26. septembra. Na prvoj projekciji će orkestrom  dirigovati orkestrator originalnog soundtracka Džef Atmajian dok će u nastavku turneje tu funkciju preuzeti Dejv Mahoni iz kompanije za promociju i produkciju koncerata SENBLA.

– Oduševljena sam što ću vidjeti i čuti “Jokera” u bioskopu sa živim orkestrom – rekla je kompozitorka. – Kada smo snimali muziku, orkestar je toliko iznova i detaljno posvećivao pažnju izvedbama da smo svi doslovno držali dah tokom većine snimanja. Bilo je to prelepo putovanje. Tako sam srećna što opet mogu da budem na tim projekcijama i što će publika to doživeti.

OBJAVLJEN BEHIND THE SCENES DOKUMENTARAC FILMA “JOKER”… EVO KAKVO JE TO “LUDILO” BILO NA SNIMANJU

Reditelj filma “Joker” Tod Filips tim povodom je izjavio:

– Govorim u ime kompletnog tima filma “Joker” kada kažem kako smo oduševljeni saradnjom sa SENBLA-om i Olijem Rosenblatom na projektu “Joker – Live In Concert”. Mislim da je to sjajan način da publika doživi ukleti i impresivni rezultat Hildure Gudnadotire dok svedoči o silasku Hoakina Finiksa u ludilo kao Artura.

Film “Joker” okrunjen je titulom najpopularnijeg kućnog filma u Velikoj Britaniji 2020. godine. Naime, podaci British Association for Screen Etretainment (BASE) govore da je sektor kućne zabave prošle godine porastao za 26 posto, a ukupna tržišna vrednost iznosila je 3,3 milijarde funti.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime