U subotu slušamo Testimony… Heavy metal četvorka 24. aprila predstavlja prvi singl “Heroes of the Sea”

0
86
Testimony/ Photo: Promo
Testimony/ Photo: Promo

Novosadsko/beogradska heavy metal četvorka Testimony,  u subotu, 24. aprila u 18:00 predstaviće na YouTube kanalu benda prvi singl pod nazivom “Heroes of the Sea” (Tmina Records) kojim zvanično najavljuje svoj debi album čije će ime i lista pesama biti otkrivena vrlo uskoro.

Testimony je aktivan već godinu i po dana, međutim, u tajnosti su su vredno radili na svom albumu prvencu, te su tek nedavno najavili svoj prvi singl, kao i postavu: Miodrag Fodora (vokal), Nebojša “Ćebe” Bjeletić (bas gitara), Marko “Eddie” Savić (gitara) i Nikola “Sima” Simonović (bubnjevi).

“Heroes of the Sea” je pesma koja govori o nuklearnoj tragediji podmornice “KURSK” koja se dogodila 12. avgusta 2000.  godine.

Kako je Ruska mornarica testirala svoje nuklearno naoružanje, ljudska greška prilikom dizajniranja bojevih glava mnogo manjeg kapaciteta (u svrhe testiranja) dovela je do tragedije u kojoj je nastradalo 118 članova posade. Tokom odvijanja cele situacije, britanska i norveška mornarica je prva locirala podmornicu i ponudila pomoć koju je ruska mornarica odbila što je i dovelo do tragičnog ishoda, a spasilačka misija nije pokrenuta ni posle prvih šest sati od početka nesreće.

Heroes of the Sea, cover/ Photo: Promo
Heroes of the Sea, cover/ Photo: Promo

– “Heroes of the Sea” je deo konceptualnog albuma koji govori o velikim tragedijama koje su kroz istoriju izazvane čovekovom greškom, bahatošću, partokratijom i drugim zlima koja su ostavila posledice po ljudski život i/ili ekologiju planete. Pesma i album imaju za cilj da osveste čovekovo (ne)delo na majku prirodu, ljudski život i kompletnu simbiotičnost planete Zemlje i da, ukoliko ne preduzmemo nešto po tom pitanju, takve tragedije će se, nažalost, i dalje dešavati – izjavio je Miodrag, pevač benda.

Pesma je snimana u dva studija: Citadela u Beogradu i Blacksmith Studios u Kragujevcu, a mix i master potpisuje Stefan Kovačević (Forever Storm), dok je za lyric video i omot albuma bio zadužen Pagan Witch Studios/TK Metal Covers (Tara Kerac – Obscured).

 Tek da naslutite…

The premiere of our first official single is drawing near! Here’s a little somethin’ somethin’ to keep you warmed up for it! ????

#testimonyserbia #testimony #heavymetal #heavymetalserbia #heavymetalmusic #metalserbia #serbianmetal #serbianmetalscene #heroesofthesea #newsingle #powermetal #harleybenton #markosavic #markoeddiesavic

Posted by Testimony on Tuesday, 20 April 2021

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime