Home»Muzika»Koncert Avišaj Koen Trija 23. aprila u Kombank dvorani

Koncert Avišaj Koen Trija 23. aprila u Kombank dvorani

4
Shares
Pinterest Google+
Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)
Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)

U organizaciji Doma omladine Beograda i Beogradskog džez festivala, u Beograd ponovo stiže čuveni izraelski kontrabasista Avišaj Koen, koji će sa svojim triom održati koncert u petak, 23. aprila od 19:00 časova u Kombank dvorani, u susret predstojećem Svetskom danu džeza (30. april).

Koncert će biti Koenov treći nastup u Beogradu, ali i treći pokušaj od početka pandemije da ovog izuzetnog umetnika ponovo ugostimo: koncert sa Triom prvobitno je bio najavljen za april, a potom za decembar 2020. godine, kao BDŽF program plus. Oba puta je odložen zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i poteškoća sa međunarodnim putovanjima.

Izraelski kontrabasista, pevač i kompozitor Avišaj Koen spada među džez zvezde koje je domaća javnost upoznala na Beogradskom džez festivalu još kada su još bile u usponu.

Prvi put je oduševio domaću publiku na Kolarcu 2007. godine, kada je tek kretao u globalni muzički “osvajački pohod“. Zatim se vratio pred srpsku publiku kao jedan od najpopularnijih džezera 21. veka i najveća zvezda Beogradskog džez festivala 2016. godine, okupivši preko dve hiljade ljudi na koncertu u Velikoj dvorani Sava Centra.

Na predstojećem beogradskom koncertu u Kombamk dvorani predstaviće nam svoj sedamnaesti studijski album “Arvoles“.

Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)
Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)

Trio Avišaja Koena predstavlja uvek imena na koja treba obratiti pažnju: na klaviru je Elčin Širinov, inicijalno samouk, kasnije učenik Vagifa Sadikova, Erona Goldberga, Kevina Hejsa i Žana Mišela Pilka.

Od sredine dvehiljatiditih ostvario je solidnu karijeru na evropskoj sceni kao lider sastava, a svakako nam na pamet pada i azerbejdžanska škola pijanizma, Vagif i Aziza Mustafa Zadeh.

Na bubnjevima ćemo videti Noama Davida, starog Avišajevog školskog druga, kreativnog virtuoza čiji je stil sviranja ne samo oplemenio nastupe tria, nego i uticao na eksplozivan razvoj džez scene u Izraelu.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 1600, 2200 i 2500 dinara.

Posetioci koji imaju ulaznice kupljene za ranije najavljene termine koncerta Avišaj Koen Trija (27. aprila 2020. i 16. decembra 2020.) moraju ih zameniti za ulaznice sa novim terminom koncerta (23. aprila 2021. ).

Ulaz na koncert biće moguć samo sa ulaznicama sa novim datumom, a zamena se može izvršiti na Ticket Vision Blagajni u Domu omladine Beograda, najkasnije do 22. aprila 2021.

Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)
Avišaj Koen/ Photo: Andreas Terlaak (promo, DOB)

 

Previous post

Alanis Moriset objavila spot za pesmu "I Miss the Band"

Next post

Potpisana gitara "Major Tom" Dejvida Bouvija na aukciji... Skupa jeste, ali je jedinstvena

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *