Home»Kultura»Beogradski mesec fotografije… Otvaranje izložbe “Don Kihot” Katarine Marčetić

Beogradski mesec fotografije… Otvaranje izložbe “Don Kihot” Katarine Marčetić

4
Shares
Pinterest Google+

Izložba fotografija “Don Kihot” autorke Katarine Marčetić biće otvorena 23. aprila u 19:00 časova  u Radisson Collection Old Mill Hotelu, kao deo predstojećeg izdanja manifestacije Beogradski mesec fotografije (Belgrade Photo Month) koja će biti održana od maja na više lokacija u Beogradu.

Izložba se organizuje povodom Međunarodnog dana knjige koji se obeležava 23. aprila još od 1995. godine u čast Migela de Servantesa.

Don Kihot/ Photo: Katarine Marčetić
Don Kihot/ Photo: Katarine Marčetić

“Don Kihot” je najreprezentativnija knjiga Migela de Sarvantesa, jedna je od najvažnijih u svetskoj literaturi i najčitanija nakon Biblije.

U seriji fotografija “Don Kihot” Katarina Marčetić dokumentarističkim postupkom beleži prostor iza scene Narodnog pozorišta u Beogradu tokom izvođenja istoimenog baleta.

Delikatne i suptilne, ove fotografije svoju lepotu saobražavaju kroz višestrukost imanentnih kontrastnih odnosa, kako u formalnom, tako i u idejnom pogledu.

Fotografije Katarine Marčetić raslojavaju pred našim očima veoma žive i gotovo fantazmatske predstave između istine i iluzije. Na njima je zabeležen dinamičan ambijent sa kvalitetima snolikosti, koji u isti mah zadržava stabilnost utemeljenu u stvarnosti posredstvom dokumentarne fotografije.

Don Kihot/ Photo: Katarine Marčetić
Don Kihot/ Photo: Katarine Marčetić

Katarina Marčetić je fotografkinja iz Beograda. Rođena je 1993. godine u Pančevu. Master studije fotografije završila je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Usavršavala se na polju grafičkog dizajna, a zainteresovana je i za video, psihologiju i film.

Izlagala je samostalno i u okviru brojnih grupnih izložbi. Fokus njenog rada je na konceptualnoj fotografiji, portretima, dizajnu svetla i kombinovanju fotografije i drugih umetničkih medija.

Previous post

U subotu slušamo Testimony... Heavy metal četvorka 24. aprila predstavlja prvi singl "Heroes of the Sea"

Next post

Muškarac koji je proganjao Tejlor Svift uhapšen u Njujorku - pokušao da joj provali u stan. Njoj se ovo redovno dešava...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *