Home»Muzika»Homeland»Niški Samalas predstavio novu psihodeličnu mantru – “Babad Lombok”

Niški Samalas predstavio novu psihodeličnu mantru – “Babad Lombok”

3
Shares
Pinterest Google+
Samalas/ Photo: Saša Ivanović
Samalas/ Photo: Saša Ivanović

Niški kolektiv Samalas predstavio je novi singl, osmominutni tour de force kroz žanrove, boje i stanja svesti – “Babad Lombok”.

Pesma je dostupna na bandcampu za “plati koliko želiš”, svim digitalnim platformama, kao i na YouTube kanalu benda. Vizual za pesmu uradio je Nenad Tasić.

– Ova pesma označava početak naše potrage i definiciju Samalas zvuka, ono što će dobiti svoj krajnji oblik na EP-u MCCLVII. “Babad Lombok” je prva pesma koju smo napravili i jedna od dve koje smo na prvom sessionu snimili sa Urošem Milkićem u njegovom Down There Studiju na Novom Beogradu. Ovde smo se skroz prepustili i krenuli u istraživanje zvuka i žanrova, što se kasnije pretvorilo u energetsku eksploziju ove naše vizije kraut-jazza. Mislimo da je svima jasno da je Uroš imao ključnu ulogu u definisanju zvuka benda. On je taj koji je od jam-sessiona stvorio organizam koji živi, diše, menja se i istražuje. U ovoj pesmi sve je u rifu, psihodeličnim sintovima, repetitivnim pasažima i solu na saksofonu – sve ono što je potrebno da bi prosečan stoner bio srećan i u slavu stonerskog praznika – kaže Vuk Sanovski.

Samalas/ Photo: Saša Ivanović
Samalas/ Photo: Saša Ivanović

Samalas su na “Babad Lombok” – uz osnivače benda Vuka Sanovskog (gitare, sintovi, bas) i Ci Chea (bubnjevi, perkusije) – činili još i Ivan Simić (saksofon) i Uroš Milkić (električna gitara).

Do kraja godine Samalas će da objavi i live video session snimljen u Down There Studiju, a na jesen vas očekuje i ploča, na kojoj će se uz kompletan EP “MCCLVII” i “Babad Lombok” naći još jedna nova psihodelična himna, kojom će biti zaokružrna ova faza benda.

Previous post

Pol Veler "nagazio" Spotify: To je s**nje, sramotno je za umetnike...

Next post

Iron Maiden ispunili svoj san... Sada je i zvanično - fudbalski klub West Ham nosiće dresove s logom čuvenog benda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *