Home»Muzika»Homeland»Preminuo Momčilo Moša Radenković, zaječarska rok legenda i jedan od osnivača Gitarijade

Preminuo Momčilo Moša Radenković, zaječarska rok legenda i jedan od osnivača Gitarijade

4
Shares
Pinterest Google+
Momčilo Moša Radenković/Photo: printscreen
Momčilo Moša Radenković/Photo: printscreen

Kako je saopštila porodica, danas je u Zaječaru u 70 godini, posle teške bolesti, preminuo Momčilo Moša Radenković, muzičar, kompozitor, pevač i frontmen legendarnog jugoslovenskog rok benda Zlatni prsti, a potom Nokaut.

Još za života Moša je postao legenda Zaječara i Timočke krajine, muzičar i kompozitor velikog talenta sa čijim pesmama su Zlatni prsti postali poznati i popularni u čitavoj Jugoslaviji, kao niko pre ni posle toga, kad se radi o muzičarima iz ovog kraja. Ostavio je iza sebe brojne hitove koji se i posle više decenija svrstavaju u evergrin muziku, poput hita “Budi hrabra”.

Jedan od najznačajnijih zaječarskih muzičara, Momčilo Radenković – Moša, osnivač, pevač, gitarista i kompozitor…

Posted by Gitarijada on Monday, 19 April 2021

Momčilo je posedovao neverovatnu energiju, do kraja života je bio posvećen muzici, stvarao je nove kompozicije. Poznato je da su najpoznatiji pevači ondašnje države tražili od Moše da im komponuje po nekoliko pesama a nekima je mnogo pomagao u afirmaciji i profilisanju na muzičkom tržištu…

Najveću slavu rok grupa Zlatni prsti je stekla krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, sva vrata velikih gradova su im bila otvorena, ali je Momčilo ostao veran svom Zaječaru. Snimali su ploče za PGP Beograd i Jugoton iz Zagreba, najveće diskografske kuće tada.

Uz brata Slobodana je učestvovao u promovisanju Gitarijade koja je kasnije postala brend Zaječara i Timočke krajine. Pre nekoliko godina izrekao je život u jednoj rečenici: “U mom životu jedino me muzika nije izdala”.

HL/Izvor: Glas Zaječara

Previous post

Britanci u maju na koncert bez maski i distance... ali, naravno da ima jedno "ali"....

Next post

Ešli Džad ima zanimljiv "hobi"... Kad ne snima, volontira u prašumi Kongoa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *