Grupa Ab Re objavila novi video singl “Ne da dobude”

0
103
Ab Re/ Photo: Promo
Ab Re/ Photo: Promo

Grupa Ab Re predstavila je i treći video singl “Ne da dobude” sa njihovg aktuelnog  album “More napeto”.

Singl prati i zaniljiv animirani spot. Omnibusni četvorominutni video, izrađen u različitim tehnikama 2D animacije šarmira duhovitim dosetkama, jednostavnošću crteža a prvenstveno radnjom koja je smeštena od dnevne sobe do međugalaktičkog prostora.

Udaljene prostore lako povezuje osnovni motiv “Ne da dobude” – arhaična izreka koja označava “prokletsvo nedostatka”. Nedostatak može biti objektivan ili ispoljen kao frustracija usled nemogućnosti zadovoljenja neke (najčešće materijalne) potrebe.

Stavljanje ljudskih priča u kosmički prostor ukazuje na univerzalnost, sveprisutnost i večnost problema kojim se pesma i video bave.

More napeto, cover/ Photo: Promo
More napeto, cover/ Photo: Promo

Scenario i storyboard za animirani film napravili su članovi benda “…jedne večeri, u vreme pre nego što je zemlja postala ravna, za stolom kafane Hercegovina uz kolenicu i pivo…”

Ideja je bila da se za izradu spota angažuje veći broj animatora koji bi dobili priliku da ekranizuju kratke priče, delove spota – što je podržao festival Dev9t u svom izdanju 2019. godine organizovanjem radionice za izradu animiranog muzičkog videa.

Animiranje i montaža kratkih priča trajala je više od godinu dana, a autorski rad potpisuje “GAN”- grupa animatora eksluzivno okupljena oko ovog projekta.

Vezivna spona ovih nezavisnih autora je ljubav prema animiranom filmu i prijateljstvo sa bendom Ab Re.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime