Home»Pulse»Puls grada»Zbog velikog interesovanja izložba Mire Brtke produžena do 10. maja

Zbog velikog interesovanja izložba Mire Brtke produžena do 10. maja

4
Shares
Pinterest Google+

Već punih mesec dana u Muzeju grada Beograda traje retrospektivna izložba radova Mire Brtke, “Refleksije”, koja beleži veliko interesovanje publike.

Upravo zbog toga, ova izložba će biti produžena tako da će svi zainteresovani moći da je pogledaju do 10. maja 2021. godine.

Veliki broj radova u ovoj postavci, raznolikost žanrova u kojima je ova velika umetnica stvarala i nesvakidašnji kolorit, oduševljavaju posetioce, a crtice iz njenog života, koje saznajemo na stručnim vođenjima, doprinose kompletiranju slike o ovoj multikulturalnoj i multimedijalnoj umetnici.

Multimedijalni opus umetnice predstavljen je kroz 300 odabranih radova, a izložbu možete da posetite do 25. aprila… #refleksije #FondacijaMiraBrtka Muzej grada Beograda

Posted by Headliner.rs on Thursday, 18 March 2021


Stručna vođenja kroz izložbu Mire Brtke, koje organiizuju Fodndacija Mira Brtka i Muzej grada Beograda, predstavljaju najbolji način da se bolje upoznamo sa prilikama u kojima je umetnica stvarala, njenim životom i medijima u kojima se uspešno izražavala, konstantno i neustrašivo istražujući.

Do kraja izložbe termin za stručna vođenja je subota u 13:00 časova, a kroz postavku vode Selena Andrić, Anđela Maletić (istoričarke umetnosti) i Tijana Gogić (umetnica).

Podsećamo, na Izložbi “Refleksije” prikazano je više od 300 radova Mire Brtke, koji čine pregled njene multimedijalne produkcije od 1964. do 2012. godine.

Previous post

Splitski band Zo objavio prvi video singl - “Poslovan lik”

Next post

Prti Bee Gee predstavili "Cigging“, povratnički singl posle pet godina pauze

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *