Home»Muzika»Homeland»Prti Bee Gee predstavili “Cigging“, povratnički singl posle pet godina pauze

Prti Bee Gee predstavili “Cigging“, povratnički singl posle pet godina pauze

4
Shares
Pinterest Google+
Prti Bee Gee/ Photo: Renato Miskolci
Prti Bee Gee/ Photo: Renato Miskolci

Beogradski rep sastav Prti Bee Gee se posle pet godina izdavačke pauze vratio na scenu novim singlom “Cigging“, kojim ujedno obeležavaju i 20 godina postojanja.

U proteklom periodu bend je prošao kroz mnoge faze razvoja. Od razuzdanih i drčnih repera sa ulice, iznenadne smrti Moskrija, jednog od osnivača benda, do nastupa na Exit festivalu i izuzetnog poštovanja u rep komuni širom regiona.

Uz grupu Bad Copy, duo Prti Bee Gee važi za jedan od najuticajnijih hip-hop sastava na ovim prostorima u poslednje dve decenije.

Prti Bee Gee/ Photo: Renato Miskolci
Prti Bee Gee/ Photo: Renato Miskolci

Nasuprot ozbiljnosti situacije u kojoj se našla cela planeta, Prti Bee Gee, u svom povratničkom singlu “Cigging“, odlučuju da slave život, druženje i zabavu.

Mikri i Eufrat bili su inspirisani zlatnim počecima hip-hopa i izvođačima kao što su The Sugarhill Gang, Grandmaster Flash and the Furious Five i De La Soul.

– Singl “Cigging“ biće deo predstojećeg šestog studijskog albuma “5+1“ i urađen je u saradnji sa Ajs Nigrutinom. Ta kolaboracija je prva posle one koju smo sa njim ostvarili na našem prvom izdanju “Grejtest Hits“ 2003. godine. Pesma je ujedno i omaž čuvenoj hip-hop lektiri “Repers Delight“ koju je sastav The Sugarhill Gang objavio pre više od četrdeset godina. Naziv “Cigging“ je bilo ime radne verzije matrice i izraz se odomaćio tokom snimanja tako da smo ga zadžali do kraja – kazao je Mikri.

Previous post

Zbog velikog interesovanja izložba Mire Brtke produžena do 10. maja

Next post

Pirati s Kariba... Kako je ustvari Džoni Dep nagovorio Pola Makartija da glumi u čuvenoj franšizi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *