Home»Muzika»Homeland»Premijera… Zid Mortal objavio spot za pesmu “999”, posvećenu maloj Milici Rakić, devojčici stradaloj u NATO bombardovanju

Premijera… Zid Mortal objavio spot za pesmu “999”, posvećenu maloj Milici Rakić, devojčici stradaloj u NATO bombardovanju

6
Shares
Pinterest Google+
Zid Mortal/ Photo: Zoran Lazarević Laki
Zid Mortal/ Photo: Zoran Lazarević Laki

Bend Zid Mortal objavio je danas spot za pesmu “999”, nastalu 1999. i posvećenu trogodišnjoj Milici Rakić koja je nastradala pre 22 godine tokom NATO bombardovanja.

Autor je Goran Šobić Sirano, koji je pesmu napisao u noći kada su nad Srbijom padale bombe, a spot je snimljen nedavno, u Kragujevcu Za snimanje i montažu bio je zadužen Zoran Lazarević Laki.

Zod mortal je do sada objavio tri albuma, “Iskon”, “Svemir i ljudska glupost” i “Monopol i riziko”. Sa aktuelnog trećeg albuma snimili su spotove za pesme “Pet minuta sam”, “Ovo je moj grad”, “Volja”, “Svet koji je prodao čoveka”, “Animal planet” a sada je tu i šesti spot, snimljen za pesmu “999”.

Goran Šobić Sirano je u tekstu ispod spota na YouTube kanalu objasnio kako je nastala ova pesma, šta predstavlja za njega i šta bi trebalo da predstavlja za sve nas. Prenosimo vam samo jedan deo ovog potresnog svedočanstva, a ostatak pročitajte kada pogledajte spot:

“…Napisao sam pesmu. Ja nemam pušku. Ni Milica nije imala pušku. Nama ne treba puška. Mi smo krivi, zato imamo samo pesmu. Milica godinama spava mirno, a mi ne, jer na boku i stomaku ne spava se mirno.
Te ’999. godine napustili su nas mnogi ljudi, obični ljudi, oni što čitaju novine, piju produženi espreso, šutiraju loptu, vole Doors-e, kažu dobar dan komšija. Šta je zajedničko za sve te smrti? Sve su neprirodne, sve se nadovezuju ciklično kao karike u lanac kolotečine i sve su nam postale prirodne. Kao oči dečaka kad ugleda gutača plamena. Ehehej…!”

Pogledajte spot i pročitajte šta je još autor napisao…

Previous post

Muzika za imunitet... Intervju sa bendovima Eyesburn i Iskaz pred nedeljni online koncert

Next post

Ponovo odložen koncert Električnog orgazma u Kombank dvorani... Novi datum - 9. decembar

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *