Home»Pulse»Najave»Premijera predstave “Šta je sobar video” 19. aprila na sceni Omladinskog pozorišta Dadov

Premijera predstave “Šta je sobar video” 19. aprila na sceni Omladinskog pozorišta Dadov

4
Shares
Pinterest Google+

U ponedeljak, 19. aprila na sceni Omladinskog pozorišta Dadov, sa početkom u 18:00 časova održaće se premijera predstave “Šta je sobar video”.

Režiju predstave kaja je rađena po tekstu engleskog pisca Džoa Ortona potpisuje Srđan Karanović , professor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beograda i nekadašnji član Dadova. Kostimografiju za predstavu uradila je Katarina Grčić Nikolić, a scenografiju Saško Krstev.

Glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima, pri tom uplićući sebe i ostale aktere u sve veći haos, da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu ne bi li spasao ne samo svoju karijeru ili brak već i dokazao sopstvenu uračunjivost. 

Šta je sobar video/ Photo: Promo (dadov.rs)
Šta je sobar video/ Photo: Promo (dadov.rs)

Ova komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identitea, travestije, ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije, incesta i građanskog morala u Velikoj Britaniji.

Ono što je zajedničko svim likovima je zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom i potreba da se nešto promeni, praćena svešću o tome koliko su male šanse da se u tome uspe.

U predstavi igraju: Dušan Matejić, Ivana Dudić, Anita Stojadinović, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović.

Reprize predstave biće održane  20, 21, 22 i 23. aprila, takođe sa početkom u 18:00 časova.

Previous post

Pirati s Kariba... Kako je ustvari Džoni Dep nagovorio Pola Makartija da glumi u čuvenoj franšizi

Next post

Muzika za imunitet... Intervju sa bendovima Eyesburn i Iskaz pred nedeljni online koncert

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *