Home»Muzika»Homeland»U petak, 16. aprila, samo na portalu Headliner.rs… Ekskluzivna premijera spota za pesmu “999” benda Zid Mortal

U petak, 16. aprila, samo na portalu Headliner.rs… Ekskluzivna premijera spota za pesmu “999” benda Zid Mortal

5
Shares
Pinterest Google+
Zid Mortal/ Photo: Zoran Lazarević Laki
Zid Mortal/ Photo: Zoran Lazarević Laki

Beogradski rok bend Zid Mortal nastavlja da nam vizuelno dočarava album “Monopol i riziko“ šestim po redu spotom, ovog puta za pesmu “999“ čije je premijerno emitovanje zakazano za petak, 16. april u 20:00 časova na portalu Headliner.rs.

Pesma je nastala pre 22 godine, a posvećena je Milici Rakić koja je imala tri godine kada je 1999. nastradala u NATO bombardovanju, a otuda i asocijativan naziv “999”.

– Milica nije bila kriva. Završila je svoj život ne saznavši ni šta je krivica. Milica je simbol svih nevino stradalih na celom svetu, gde se vode borbe preko leđa običnih, poštenih i nevinih ljudi. Nažalost, veliki broj tih ljudi čine deca. Tu noć, izbezumljen spoznajom da je svako od nas mogao doživeti sličnu ličnu katastrofu, od strane onih koji su se tako poneli pod izgovorom da su katastrofu želeli da spreče, svoju emocuju sam pretvorio u ovu pesmu. Jer, rođen sam godine kada je bio Woodstock festival, gledao sam film “Kosa” u aktuelnom vremenu, angažovanje nekih drugih umetnika protiv rata u Vijetnamu navelo me je da se do danas pesmom borim protiv svih ratova – rekao je autor pesme Goran Šobić Sirano.

Do premijere pesme “999” pogledajte aktuelni singl “Animal Plnet” benda Zid Mortal…

Previous post

Bend Novski objavio prvi video singl "O slobodi"

Next post

Pokrenut novi podcast "Zvezde autoputa"... Prvi gost - Jurica Pađen

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *