Tad je sve postalo jasno… Pogledajte do sada nepoznati snimak nastupa Dejvida Bouvija u emisiji “The Old Grey Whistle Test” 1972. godine

0
45
Dejvid Bouvi/Photo: YouTube printscreen
Dejvid Bouvi/Photo: YouTube printscreen

Kada se Zigi Stardast Dejvida Bouviaj prvi put pojavio na TV-u, pogledao je u kameru u svom androgenom onostranom odelu i činilo se da mladima predstavlja novi način života u koji gledaju razrogačenih očiju.

Prvi put objavljen singl na kojem Dejvid Bouvi i Morisi pevaju hit Marka Bolana i T-Rexa

Nedugo pre tog pojavljivanja, Bouvi je izjavio da razmišlja da odustane od muzičke industrije pošto nikako nije uspevao da zagolica maštu javnosti svojim ranim nastupima. Bio je potreban neverovatan set na drugom festivalu Glastonbury 23. juna 1971. godine, oko 5 sati ujutru, da bi ga ubedio da ne odustane od svog sna. A nda se pojavio u rock and roll TV šou “The Old Grey Whistle Test” i sve je bilo jasno. Zvezda je rođena.

Te 1972. godine, neposredno pre nego što je krenuo na jednu od najlegendarnijih turneja u svom životu, pozvan je u kultnu rokenrol emisiju kako bi izveo svoj sjajni set. Emisija će sama po sebi postati britanska institucija, jer je tokom sedamdesetih, “The Old Grey Whistle Test”  bio mesto gde su obožavaoci muzike mogli da uživaju u dozi najboljeg novog rock‘n’rolla koji je predstaljao čuveni voditelj, “Whispering Bob Haris”.

Zašto je Dejvid Bouvi odbio ulogu suparnika Džejmsa Bonda u “A View to a Kill”… imao je dva (dobra) razloga

Ovaj nastup je tek sada otkriveni dragulj koji najavljuje dolazak budućeg junaka. Njegov nebeski potencijal možda nije u tom momentu bio potpunosti ostvaren, ali njegova živahna magija očigledno je bila u svom proleću koje samo što ne procvetai.

U nastavku pogledajte nikad emitovane snimke u HD rezoluciji:

HL/Izvor: faroutmahazine.co.uk

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime