Home»Muzika»Ona je bila tiha patnja svih pravih muškaraca 80-ih… Kim Vajld danas nije više tako divlja

Ona je bila tiha patnja svih pravih muškaraca 80-ih… Kim Vajld danas nije više tako divlja

4
Shares
Pinterest Google+
Kim Vajld 80-ih/Photo: promo
Kim Vajld 80-ih/Photo: promo

Engleska pop pevačica nekada je okupirala pažnju svih muškaraca sveta, a sada je, čini se, na putu da bude zaboravljena. Evo zbog čega bi to bila velika šteta…

Kim Vajld (60), pevačica, di-džej i televizijska voditeljka, bila je neverovatno popularna osamdesetih godina. Njen prvi album doživio je uspeh 1981. godine, a pesma “Kids in America” dospela je na drugo mesto svih plejlista u Engleskoj. Godine 1983. dobila je nagradu za najbolju britansku žensku solo umetnicu. Tokom osamdesetih i devedesetih godina dobila je više od 10 nagrada za najbolju pevačicu u Engleskoj, Nemačkoj, Švedskoj, Holandiji.

Kim Vajld je poznata i kao “nastarije dete rokenrola”, muzikom je počela da se bavi kada je imala samo 21 godinu. Brojni drugi umetnici izvodili su obrade njenih pesama u različiti verzijama, od popa, roka, dens muzike, pa do metala. Inspirisala je brojne umetnike i to uspeva i dan-danas.

KIM VAJLD VIDELA VANZEMALJCE U NOĆI KAD JE UMRO MAJKL DŽEKSON… NISAM BILA PIJANA, ONI SU ZASLUŽNI ZA MOJ POVRATAK NA SCENU

Poslednji studijski album “Here Come the Aliens” objavila je 2018. godine, i to je ujedno bio njen 14. album u karijeri.

Najavljeno je njeno učešće na rok festivalu koji će se održati u junu u Lidsu i koji je osmišljen je kao okupljanje zvezda iz osamdesetih godina. Pored Kim Vajld, učestvovaće i Sister Sledge, Tom Hedli, Heaven 17 i mnogi drugi.

Pevačica je u braku sa Halom Faulerom od 1996. godine i imaju dvoje dece, Rouz i Harija.

Kim Vajld/Photo: officialkimwilde
Kim Vajld/Photo: officialkimwilde

Njeno bogatstvo procenjuje se na oko 20 miliona evra. I dalje nije odustala od muzike, nastupaa i komponovanja, a kako je bila “disko zvezda” osamdesetih, taj duh i odnos prema muzici je zadržala i danas.

Previous post

Muzika za imunitet #22... Livestream koncert bendova Eyesburn i Iskaz

Next post

Tidal je stigao u Srbiju... Javite nam utiske

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *