Premijera: Beogradski Quasarborn obradio pesmu Nikole Vranjkovića i najavio prekretnicu u radu

0
110
Oglasi
Quasarborn/ Photo: Promo
Quasarborn/ Photo: Promo

Beogradski bend Quasarborn objavio je obradu pesme Nikole Vranjkovića “Dve hiljade i kusur godina”, a ona je posebna po tome što je prva numera koju je snimljena na srpskom jeziku.

Ova pesme je svojevrsna prekretnica u njihovom radu, jer će naredni album benda biti snimljen na maternjem jeziku.

Ekipa benda u sastavu: Luka Matković (vokal, gitara), Marko Danilović Tihi (bubnejvi) i Miloš Tomasović (bas gitara) dobila je gitarsko pojačanje – Dimitrija Čuturila koji je i predložio da obrade numeru Nikole Vranjkovića.

Quasarborn/ Photo: Promo
Quasarborn/ Photo: Promo

– Od starta je namera bila da obradom domaće pesme otvorimo poglavlje benda na maternjem jeziku. Ja inače ne obraćam toliko pažnju na tekstove, ali mi je numera “Dve hilajde i kusur godina” pružala zadovoljstvo već godinama. Intimnost ovog teksta mi je uvek davala priliku da sam sa sobom izvučem neku svoju suštinu i da ga shvatim kako ja želim. Baš zato sam se odlučio da ponudim bendu ideju o obrađivanju ove pesme – rekao je Čuturilo.

Obrada pesme Nikole Vranjkovića “Dve hiljade i kusur godina” snimljena je u studiju CItadela, produkciju potpisuje frontmen benda Luka Matković, dok je video radio bubnjar, Marko Danilović Tihi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime