Home»Muzika»Depeche Mode, ali na njihov način… Riječki Chasing Nord predstavio obradu pesme “I Feel You”

Depeche Mode, ali na njihov način… Riječki Chasing Nord predstavio obradu pesme “I Feel You”

4
Shares
Pinterest Google+
Chasing Nord/ Photo: Promo (Geenger Records)
Chasing Nord/ Photo: Promo (Geenger Records)

Posle singla “Sonic Heart” objavljenog krajem 2020, riječki sastav Chasing Nord novom pesmom “Chasing Nord” još jednom demonstrira muzičku žanrovsku zaigranost u svom progresivnom rock izriazu.

Posle odluke da obrade numeru electro pop velikana Depeche Mode, Chasing Nord odlučno provlače gitarski rif kroz celu pesmu te je hipnotičkim melodijama i harmama šalju u jednu novu dimenziju, kako u zvuku tako i u vizuelnom kontekstu.

I Feel You, cover/ Photo: Promo
I Feel You, cover/ Photo: Promo

Uprkos pandemiji, spot za “I Feel You” sniman je u Beču, a u njemu je briljirala sve poznatija mlada austrijska glumica i model Kamila Lengauer.

Kamila je, isključivo za potrebe spota, “ostarila” nekih 30 do 40 godina, ali se do kraja spota uspešno vratila u prvobitno stanje.

Ništa čudno ako znamo da su redateljsku palicu i kreativni deo na sebe preuzeli Ira Tomić i Džon Kardum, dvojac koji je u više navrata sarađivao sa bendom, a ovim artističkim igrano-animiranim spotom definitivno su tu saradnju uspešno podigli za još jednu stepenicu.

Chasing Nord ovom interpretacijom želi da izrazi maksimalno poštovanje prema sastavu Depeche Mode i njihovom uticaju na sam bend.

Previous post

Premijera seta Adama Bejera i Ide Engberg sa Exitove Dance Arene

Next post

Otvorena izložba "U gudurama Amerike“ u Bioskopu Balkan

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *