Home»Muzika»Homeland»“Svaki minut je dragocen”… Beogradski Bilbord objavio novi album

“Svaki minut je dragocen”… Beogradski Bilbord objavio novi album

6
Shares
Pinterest Google+
Bilbord/ Photo: Promo (Glitch Records)
Bilbord/ Photo: Promo (Glitch Records)

Posle šest godina od prvog albuma, zahvaljujući i uprkos svemu što se dogodilo za to vreme, Bilbord nam predstavlja novo izdanje pod nazivom “Svaki minut je dragocen”.

Prvi singl sa ovog albuma – “Poslednji Mohikanac”, objavljen 2020. godine privukao je pažnju muzičke kritike, kao i publike koja prati domaće liste.

Ono što je ovaj singl najavio, potvrđeno je i novim “Sanjajući budni” koji je, kao i album, objavljen danas.

Prateći spot sažima estetiku benda i vizuelnim elementima dočarava zvuk koji se može pronaći u deset pesama sa novog izdanja.

Doživljaj prirode, sačuvan i na naslovnoj strani albuma, pojačan je muzikom, dok su za video bili zaduženi Nikola Bukumirić (kamera, montaža), Petar Perić (animacija) i Stefan Cekić (glumac).

Insistiranje na eksperimentisanju i istraživanju u shoegaze zvuku, dovelo je do saradnje sa Nikom Makabeom.

Osnivač, gitarista i producent sastava The Verve i Black Submarine, prepoznao je težnju benda i kroz mastering izneo u prvi plan ono što čini okosnicu autentičnog izraza koji Bilbord ima.

Svaki minut je dragocen, album cover/ Photo: Promo
Svaki minut je dragocen, album cover/ Photo: Promo

Muzika beogradskog benda Bilbord sadrži iskustvo i vreme koje su Petar Radović (tekstopisac, vokal, gitara, klavijature) i Nikola Simović (gitara, loop mašine, aranžman) proživeli tokom stvaranja ovog albuma.

Promene postave, finansijski izazovi, kao i svima poznat život u izolaciji, uticali su na atmosferu koju donose pesme. Lična iskustva članova benda, u trenutku kada Jugošped nestaje, a Beograd gubi BIGZ, reflektuju se na tekstove, ali i na zvuk, koji je širi i bogatiji u odnosu na prvo izdanje.

Album “Svaki minut je dragocen” dokazuje da iskreno uloženu energiju i drugi moraju da osete i prepoznaju.

Zato je glavni dvojac Radović/Simović tokom stvaranja albuma sarađivao sa mnogo muzičara, da bi im se u radu pridružili Nikola Vidojević (Dingospo Dali) na bubnjevima, Gokhan Cebecioglu na bas gitari, kao i producent Alexander Ohlsen Vujić.

Bilbord će primetiti mnogi, ali odabranima će reči i muzika albuma “Svaki minut je dragocen” postati deo svakodnevice u beskonačnim, ponavljanim slušanjima.

Previous post

Oni misle da stiže "Novo vreme"... Bend Lagana sreda objavio novi video singl

Next post

Evo kako bi zvučale nove pesme Morisona, Kobejna, Ejmi i Hendriksa... Ako bilo šta verujete veštačkoj inteligenciji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *