Home»Muzika»Homeland»Oni misle da stiže “Novo vreme”… Bend Lagana sreda objavio novi video singl

Oni misle da stiže “Novo vreme”… Bend Lagana sreda objavio novi video singl

3
Shares
Pinterest Google+
Lagana sreda/ Photo: Marko Đukić
Lagana sreda/ Photo: Marko Đukić

Mladi autorski bend Lagana sreda, aktuelni pobednik petog izdanja Bunt Rok Festivala, objavio je treći video singl pod nazivom “Novo vreme”sa predstojećeg debi albuma.

Spot za pesmu “Novo vreme” premijerno je emitovan u sredu, 7. aprila u emisiji “Bunt“ (RTS2)

– Pesma je nastala pre otprilike tri godine ali se nazivom i tematikom uklopila u današnje doba i ono što nam se trenutno dešava – kaže pevač, gitarista i frontmen benda, Stefan Niketić.

Lagana sreda/ Photo: Marko Đukić
Lagana sreda/ Photo: Marko Đukić

– Tekst pesme govori o lažnim obećanjima koja su konstantno slušale kako naši vršnjaci tako i generacije pre nas… sve te neke lažne nade o nekom “novom” vremenu. I mi, kao i oni pre nas- sada čekamo da to vreme prođe, kako bi možda, jednom- bilo bolje- dodaje Filip Janjić, basista Lagane srede.

Spot za pesmu “Novo vreme” snimljen je u studiju “Beat” u zgradi BIGZ- a, tokom poslednjih dana postojanja ovog neformalnog prestoničkog kulturnog centra i svojevrsnog utočišta, kako za stvaraoce i umetnike, tako i za publiku koja je godinama pratila njihov rad.

– Ovo je prvi spot u kojem i zaista sviramo. Do sada nismo primenjivali ovakav pristup u našim spotovima ali pošto već čekamo da prođe “novo vreme“, rešili smo da se i mi malo promenimo, da se još više angažujemo – nastavlja Filip i dodaje:
– Takođe, prvi put smo odlučili da imamo profesionalce u vezi sa stilizacijom, nosimo dizajniranu odeću. Zahvaljujemo Biljani Nastić i Zoranu Ostojiću, koji su osmislili i kreirali odevne komade za naš vizuelni identitet u ovom spotu.

Lagana sreda/ Photo: Marko Đukić
Lagana sreda/ Photo: Marko Đukić

Kao i u prethodna dva spota i u ovom su članovi benda glavni akteri.

– Želeli smo da što vernije dočaramo, prikažemo te unutrašnje sukobe, borbu koja se odvija u svima nama. Dramaturški, akcenat je na borbi, preispitivanju, izvesnoj teskobi ali i nagomilanoj energiji, koja je sputana – sve to je zadesilo mnoge umetnike u današnjim okolnostima. Ne retko, čovek je u tako delikatnim situacijama – sam sebi najveći neprijatelj… Samo snimanje je bilo veoma izazovno i zahtevno ali smo veoma zadovoljni rezultatom i verujem da smo uspeli da prenesemo emociju i poruke naše pesme – zaključuje Stefan Niketić.

Spot za pesmu “Novo vreme” nastao je kao rezultat uspešne saradnje benda sa najdugovećnijom TV rok emisijom- emisijom “Bunt”, uz podršku Sokoja. Autori spota su Branka Glavonjić i Marko Đukić.

Lagana sreda/ Photo: Marko Đukić
Lagana sreda/ Photo: Marko Đukić

Bend Lagana sreda pobednik je petog Bunt Rok festivala RTS-a, kao i takmičenja Demo fest. Svoju muziku opisuju kao “sirovu rokenrol energiju sa primesama trenutnog raspoloženja”.

Ovaj bend u punom smislu predstavlja novu generaciju rok grupa koje imaju potencijala, obećavaju, veruju u ono što rade ali su spremni i da stalno unapređuju svoje stvaralaštvo, talente i znanje.

Previous post

Barock Party 15. aprila na Kolarcu

Next post

"Svaki minut je dragocen"... Beogradski Bilbord objavio novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *