Home»Muzika»Homeland»Dočekasmo… Pobednici prvog Headlinerovog festivala, grupa LouD, završili snimanje debi albuma – preslušali smo ga u čuvenom Studiju 6

Dočekasmo… Pobednici prvog Headlinerovog festivala, grupa LouD, završili snimanje debi albuma – preslušali smo ga u čuvenom Studiju 6

5
Shares
Pinterest Google+
Preslušavanje albuma grupe Loud u Studiju 6 Radio Beograda/Photo: Headliner
Preslušavanje albuma grupe Loud u Studiju 6 Radio Beograda/Photo: Headliner

U kultnom Studiju 6 Radio Beograda u sredu je organizovano preslušavanje debi albuma beogradskog benda LouD koji će uskoro biti objavljen pod etiketom PGP RTS.

Da podsetimo, LouD je snimanje albuma “zaradio” kao prvi pobednik našeg festivala Mobil Demo Fest, koji je u međuvremenu prerastao u Mobil Music Fest. Album je trebalo da bude završen dosta ranije, ali je situacija s pandemijom i njima pomerila planove, tim pre što je čuvena “šestica” mesecima bila zatvorena. Ali, ko je strpljiv i uporan, na kraju dođe na svoje.

Na albumu, čije je snimanje završeno pod producentskom palicom Zorana Marića, naći će se osam pesama na engleskom jeziku, kao i dva bonusa na srpskom. Radni naziv albuma je “Down The Line”.

Preslušavanju su, u osavremenjenom studiju u kojem su snimale brojne domaće rok legende, prisustvovali Vlada Graić, direktor PGP RTS,  Milica Kuburović, glavna i odgovorna urednica Radija 202, Olga Kepčija, dugogogišnja urednica “dvestadvojke” i  Nenad Kuzmić Kuzma, muzički direktor ove radio stanice. Njima su, a i nama, album predstavili producent Zoran Marić i gitarista Louda Đorđe Feštin.

I… kako zvuči LouD? Sve što bismo rekli možda bi nekom zvučalo pristrasno, pa ćemo samo da vam prenesemo nekoliko reakcija prisutnih: “Au, koliko je ovo teško odsvirati”, “Bolji bubnjar nije kročio u šesticu”, “Ovo mora da bude prvi singl”, “Vrhunska produkcija”, “Kao miks Black Sabatha i Pantere”, “Kako je pevač izvukao ovo u 9 ujutru”… pa vi zaključite sami.

Kako saznajemo, album Louda bi trebalo da bude objavljen uskoro, a na pragu je i objavljivanje kompilacijskog albuma sa prvog Mobil Demo Festa, na kojem će se naći po dve pesme bendiva LouD, Znoj, Mehanizam, Oktava više i Funkier Project.

Da podsetimo, grupa LouD se na festival prijavila ovom spotom, snimljenim u jednom kadru:

Previous post

Evo kako bi zvučale nove pesme Morisona, Kobejna, Ejmi i Hendriksa... Ako bilo šta verujete veštačkoj inteligenciji

Next post

Fanovi pozvani da izaberu temu 11. sezone "Američke horor priče"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *