Home»Muzika»Homeland»Alex pojačala Epilog, pa zajedno snimili video singl “Ja imam san”

Alex pojačala Epilog, pa zajedno snimili video singl “Ja imam san”

5
Shares
Pinterest Google+
Epilog/ Photo: Nebojša Raus (promo, TIOLI)
Epilog/ Photo: Nebojša Raus (promo, TIOLI)

Grupa Epilog predstavila je novi video singl “Ja imam san” kojim ujedno najavljuje svoj drugi studijski album i predstavlja novog člana – pevačicu Aleksandru Alex Pavlović.

– Iskreno svaka promena prija pogotovo ako bend dugo radi i dođe trenutak zamora na koji niko nije imun. Do sada sam uvek sarađivao sa pevačima i uvek smo važili za čvrst muški bend koji se obraća publici iz tog ugla. Ova promena je pre svega jedna nova energija koju Aleksandra kao mlada pevačica nosi sa sobom i jedan pokušaj da se ljudima obratimo porukom koju može da nosi jedna devojka. I ja i momci iz benda smo nekako dobili “vetar u leđa” kada je Alex prvi put zapevala na probi. Ona je jednostavno biće koje živi muziku i ona izvire iz nje. Njenu predanost je krunisala kada je završila muzičku akademiju i dobila posao urednika SKC-a u Kragujevcu. Ideja mojih prijatelja da obradim jednu pesmu sa albuma Osvajača “Vrelina” je slučajno pala na pesmu “Ona ima san”. Jednostavno se sa tekstom uklopila da bude u “prvom licu” i Alex je to baš uspešno iznela i dala jednu novu dimenziju i boju u ovom vremenu. Planovi su da objavljujemo singl po singl u nekom kontinuitetu i da sve u jednom trenutku objedinimo na albumu. Pesma je pravljena za muški vokal i svi prijatelji koji nas prate ukoliko im se svidi ovaj singl, koji je otpevala Alex , biće tek iznenađenji kada budu čuli nove pesme koje upravo radimo za nju. Jednostavno tu će se tek čuti u potpunosti njene vokalne sposobnosti i talenat – obrazlaže iskustvo prvog rada sa ženskim vokalom u svojoj dugogodišnjoj karijeri lider benda Dragan Urošević Uroš.

Epilog/ Photo: Nebojša Raus (promo, TIOLI)
Epilog/ Photo: Nebojša Raus (promo, TIOLI)

Epilog smo imali priliku da upoznamo krajem 2016. godine, kada su objavili debi album “Nova Tempore” (Take It Or Leave It Records).

Sa ovog izdanja izdvojile su se  pesme “Nevolja”, “Ti nisi ti”, kao i balada “Sneg”, na kojoj je gostovao Bora Đorđević.

Svojim “živim” svirkama u Srbiji i regionu uverili su nas da su odlična, muzički uigrana ekipa koja zna publici da zadrži pažnju žestokom hard metal svirkom.

Na mnogobrojnim nastupima – festivalima, moto-skupovima i solo koncertnim dešavanjima fanovi su mogli da čuju, pored njihovih autorskih pesama i veliki broj neprolaznih hitova popularnog kragujevačkog benda Osvajači, koji je harao ex Yu prostorima početkom 90-tih godina.

Naime, gitarista i autor domaćih hard standarda “Maska”,”Pronađi me”,”Krv i Led”,”S kim čekaš dan”,”Gde da pobegnem”,”Nikada više s’ tobom”, Dragan Urošević uspeo je da nam predstavi Epilog kao bend sa kojim nastavlja da radi ono što je radio u najboljem periodu grupe Osvajači, dok su blisko sarađivali sa legendarnim klavijaturistom Lazom Ristovskim.

Ekipu benda Epilog čine: Aleksandra Alex Pavlović (vokal), Dragan Urošević Urosh (gitara), Darko Spasić (gitara), Rale Petrović (bas gitara) i Bora Petrović (bubnjevi).

Previous post

Fanovi pozvani da izaberu temu 11. sezone "Američke horor priče"

Next post

HL INTERVJU - Milen Vrabevski, tvorac Intelligent Music Projecta: Moje pesme su lekcije za život, slobodno ukradite poneki savet...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *