Home»Film»Uhapšen glumac Zak Ejveri, osumnjičen za milionske prevare… preti mu 20 godina zatvora

Uhapšen glumac Zak Ejveri, osumnjičen za milionske prevare… preti mu 20 godina zatvora

5
Shares
Pinterest Google+
Zak Ejveri/Photo: Shutterstock
Zak Ejveri/Photo: Shutterstock

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili su glumca Zaka Ejverija jer je navodno osmislio šemu kojom je investitore prevario za više stotina miliona dolara, saopštile su danas vlasti, prenosi Srna.

U saopštenju se navodi da je Ejveri investitorima govorio da će njegova kompanija 1uMM otkupiti prava za distribuciju filmova i licence od kompanija Netflix i HBO ali on u realnosti nije bio u poslovnim odnosima ni sa jednom od ovih firmi.

NAJVEĆA ROKENROL PREVARA… PIT TAUZEND JE VRLO PAŽLJIVO RAZBIJAO GITARE NA BINI KAKO BI MOGAO DA IH POPRAVI

U saopštenju iz kancelarije državnog tužioca za centralni okrug Kalifornije navodi se da je on umesto toga vodio kompaniju kao piramidalnu šemu i dobijeni novac od novih investitora koristio za isplatu starih.

Pomoću ove šeme uzeo je više od 690 miliona dolara. Ministarstvo pravosuđa navodi da je prevara krenula 2015. godine i da još treba da isplati 227 miliona dolara koje su mu dale “žrtve”.

On je, navodno, koristio novac za luksuzni život, poput odlazaka u Las Vegas, kupovinu kuće vredne šest miliona dolara i plaćanje jednog slavnog dizajnera.

On je optužen za prevaru i mogao bi da se suoči sa 20 godina zatvora, ukoliko bude proglašen krivim. Ejveri je poznat po ulogama u filmovima “Fury”, “Farming”, “The White Crow” i “Last Moment of Clarity”. Njegovo pravo ime je Zakari Horvic.

HL/Izvor: Srna

Previous post

Monodrama o pesniku Branku Miljkoviću 8. aprila na sceni KC Čukarica

Next post

Život iza mikrofona... Dejv Grol najavio izlazak muzičkih memoara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *