Home»Fun»Stigla je – Xupermask… Reper will. i. am osmislio visokotehnološku bluetooth masku za lice

Stigla je – Xupermask… Reper will. i. am osmislio visokotehnološku bluetooth masku za lice

5
Shares
Pinterest Google+
will. i. am/Photo: promo Honeywell
will. i. am/Photo: promo Honeywell

Reper will.i.am odnosno Vilijem Džejms Adams Junior osmislio je visokotehnološku bluetooth masku za lice u saradnji s tehnološkim konglomeratom Honeywell. Nazvao je Xupermask i koštaće 299 dolara.

Reper poznat po radu u grupi Black Eyed Peas osmislio je savremenu masku za lice Xupermask zajedno s dizajnerom Hoseom Fernandezom, koji je kreirao SpaceX odela Ilona Maska, a sve su proizveli u saradnji sa kompanijom Honeywell.  Uz povezivanje s bluetoothom “pametna maska” će sadržati  dvostruke ventilatore s tri brzine, HEPA sustav filtracije, LED svetla, slušalice za stišavanje buke i sedam sati baterije koja može da se puni. Xupermask je sposobna da pušta muziku i prima telefonske pozive, a ima i definitivno futuristički izgled.

Bris… maska… dezinfekcija… akcija! Evo kako izgleda snimanje filmova u uslovima pandemije

Xupermask bi trebalo da stigne 8. aprila direktno kupcima koji su ih već naručili putem web stranice proizvoda. Prodavaće se po ceni od 299 američkih dolara.

– Živimo u naučno-fantastičnim vremenima – rekao je Will.i.am za New York Times u priči o novim maskama. – Pandemija kao da je došla pravo iz nekog bezveznog filma. Ali mi svejedno nosimo maske iz nekog drugog, starog filma. Tako sam želeo da napravim masku koja odgovara vremenu u kojem živimo.

Svejedno, magazin Time napisao je da sumnja da će kompanija will.i.ama napraviti revoluciju ovom visokotehnološkom maskom jer ni njegovi prethodni izumi odnosno proizvodi nisu uspeli da osvoje tržište misleći pri tom na Pulsov smart watch i modne slušalice. Njegova kompanija i.am+ fokusirana je na nosive proizvode i stvorila  je tehnološke proizvode kao što su marka svojevrsnog pametnog doma Wink i sprava za učenje start-upa Sensiya.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

I Guns N ’Roses otpisali 2021... Evropsku turneju prebacili za leto 2022.

Next post

"No Cigar”... Indie rock band Rodeo objavio novi video singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *