Home»Muzika»Progovrila ritam-sekcija Grete Van Fleet: Mi smo ekipa običnih severnjaka koja dolazi iz mesta koje je između nigde i nigde

Progovrila ritam-sekcija Grete Van Fleet: Mi smo ekipa običnih severnjaka koja dolazi iz mesta koje je između nigde i nigde

6
Shares
Pinterest Google+
Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: [email protected]

Tokom gostovanja u podkastu Lipps Service, Skota Lipsa, bubnjar Grete Van Fleet Deni Vagner i basista Sem Kiska osvrnuli su se na rana vremena benda, uspon do slave i još mnogo toga.

Greta Van Fleet promoviše novi album pod nazivom “The Battle at Garden’s Gate”.  Tokom emisije Lips je pitao: “Osim Denija, svi ste braća, zar ne? Vratite me na početak, kako je bend nastao, kako je bilo odrastati u Mičigenu”, a Sem Kiska je odgovorio:

DOBRE VIBRACIJE… GRETA VAN FLEET OBJAVILA SINGL “HEAT ABOVE”, ALBUM STIŽE 16. APRILA

– Ah, početak. Niko se ne seća početka. Sve je započelo u skromnom malom Frankenmutu, Mičigen, i pretpostavljam da je to razlog zašto je mnogim ljudima to toliko zanimljiva priča. To je mesto koje se nalazi se između nigde i nigde. Ali da, bili smo jako puno na otvorenom, bili smo samo gomila severnjaka koji su se celo vreme jurcali po šumi. A znam i da je Danijel u isto vreme radio istu stvar nekoliko blokova dalje – ispričao je i dodao:

– Prilično sve bilo sponatno na početku – Džejk je oduvek želeo nešto da radi s tom električnom gitarom, mislim da je tako pronašao svoj identitet i tako se našao u ovom svetu. I počeo je kući da dovodi bubnjare iz jazz bendova iz srednje škole, dok je Džoš počeo da izlazi i pomalo peva. On je uvek je bio teatralan lik, vrlo spreman da zauzme tu poziciju, mesto glavnog pevača. I na kraju, mama me nekako pritisla da i ja počnem da sviram bas, jer – zašto ne. Imao sam otprilike 12 godina i nisam ništa radio.

PLIMA I OSEKA KOCKE LEDA U ČAŠI VISKIJA… GRETA VAN FLEET NA KOSMIČKOM PUTOVANJU DO SVOG DRUGOG ALBUMA “THE BATTLE AT GARDEN’S GATE”

Bubnjar Deni Vagner je otkrio kako je ušao u bend i ko mu je bio uzor.

– U mladosti je to definitivno bio Mič Mičel. Moj rođak, kad sam imao verovatno sedam godina, dao mi je prvi CD Hendriksa. Još hga imam. Mič mi je bio uzor sve dok nisam počeo da slušam Zeppeline i Bonama. Sad, pored njih trojice iz benda, talno znam i kako se on osećao – otkrio je bubnjar Grete.

HL/Izvor: ultimate-guitar.com

Previous post

Premijerno u Beogradu: Izložba ilustracija "Hipermoderni Dante"

Next post

Otvoren konkurs za 6. festival Dok'n'Ritam pod sloganom #ŠesTOčulo

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *