“Lako kao pero”… Novi singl benda Tingo

0
124
Oglasi
Tingo/ Photo: Promo (Kontra PR)
Tingo/ Photo: Promo (Kontra PR)

“Lako kao pero” je nova pesma i prvo zvanično izdanje u 2021. benda po imenu Tingo. Kao singl, naslednik je debitantskog EP izdanja “Zoe” i snimka pesme “Da znaš” iz novosadske kafeterije Loft.

– Nastala je u jednom dahu. Od početka nije krila svoje pravo lice. Ti dani nisu bili laki, ali su nas oblikovali u one ljude koji sad jesmo. Prizvala je više magije no što su možda neke pre nje prizivale. Naučnici još uvek nisu otkrili sa kog je kontinenta Petar Krstajić zasigurno slao kanale svog električnog basa. Sigurno je jedino to da su veliki put prevalili dok nisu došli do naše prestonice. Paralelno sa istraživanjem, ulice osvaja legenda o Ivanu Aleksijeviću Pančevcu – čoveku koji nije čuo pesmu koju će oplemeniti svojim deonicama sve dok nije zasijala crvena lampica za snimanje. Nema tih gibanica na svetu koje mogu izraziti dubinu naše zahvalnosti. Rad Ognjena Milanovića je šlag na torti. Nije (samo) talenat u pitanju, već duboko razumevanje niti koje mogu da otključaju takvu vizuelnu predstavu naših talasa. Nadamo se da će se ova kolaboracija nastaviti i biti berićetna bar do svog punoletstva! “Lako kao pero” je novi Tingo. Momci iz benda njuškaju i traže dok ne nađu. Oni spremaju dugometražni album. Podeliće i celinu i delove sa svima koji žele da čuju – kažu o novom singlu članovi benda.

Tingo/ Photo: Promo (Kontra PR)
Tingo/ Photo: Promo (Kontra PR)

Tingo je autorski muzički sastav koga čine Tadija Telesković i Lazar Arsović. Proteklih 12 meseci vredno su krojili svoje originalne numere.

Prvo EP izdanje “Zoe” predstavlja zbirku sačinjenu od pet pesama. One govore o odrastanju, dečaštvu, ljubavi i znatiželji… njihova muzika ne sumnja u slušaoca i odriče se skrivenih agendi.

U njegovu realizaciju prste je bilo umešalo 13 prijatelja i vrhunskih muzičara, a finalni pečat podario jedan slikar i muralista.

Singl “Lako kao pero” možete da preslušajte na svim streaming servisima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime