Home»Muzika»Stigao video Pink Floyda “Sorrow (Live at Knebworth 1990)” s predstojećeg koncertnog albuma

Stigao video Pink Floyda “Sorrow (Live at Knebworth 1990)” s predstojećeg koncertnog albuma

4
Shares
Pinterest Google+
Live at Knebworth 1990, cover
Live at Knebworth 1990, cover

Pink Floyd i dalje otkrivaju delić po delić njihovog koncerta održanog 1990. godine u Knebworthu, a koji su ponovno miksovali.

Koncert je tada gledalo 120.000 ljudi, a sada će konačno biti objavljen na CD-u, vinilu i streaming platformama. Nakon što su objavili “Shine On You Crazy Diamond (I-V)”, “The Great Gig in the Sky” i “Wish You Were Here”, stigao je i snimak pesme “Sorrow” i to čak u video formatu, a dostupan je na njihovom YouTube kanalu. Album “Live at Knebworth 1990” izlazi 30. aprila.

Live at Knebworth 1990, cover
Live at Knebworth 1990, cover

Dok Rožer Voters pokušava da radi na tome da ponovno objavi neke remasterizovane albume Pink Floyda iz njegove ere i prtome dolazi ispred zida (ne onog njegovog) koji ga sprečava u tome, Dejvid Gilmur i Nik Mejson uspevaju da objavljuju sadržaje iz kasnije ere Pink Floyda, a koncert u Knebworthu samo je jedan od tih uspešnih projekata.

Priča iza legendarnog omota… Pink Floyd, “Dark Side of the Moon” – mitologija, sloboda i poverenje

Podsetimo, Voters je hteo ponovo da objavi remasterizovani album “Animals” u 5.1. surround sound miksu i predložio demokratski način glasanja pa su ga bivše kolege nadglasale i tako projekat koji je trajao dve godine nije zaživeo. Ali možda će doći bolja vremena kad će Dejvid i Nik biti raspoloženi za tako nešto. Nikad se ne zna šta će doneti sutra, pogotovo u odnosu Voters-Gilmur.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Premijera predstave "Životinjska farma" 8. aprila na sceni Omladinskog pozorišta DADOV

Next post

Banjalučki Revolt glasno protiv sistema... Pogledajte spot za singl "Bijes je dar" s albuma "Kontrakcije"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *