Gile o “Paket aranžmanu”: Rekli su nam – nećete prodati 100 hiljada, ovo je zemlja sa 20 miliona seljaka…

0
77
Gile i Magic Bush/Photo: AleX
Gile i Magic Bush/Photo: AleX

Ove godine obeležava se tačno četiri decenije od objavljivanja LP ploče koja se u Srbiji i bivšoj SFRJ smatra ključnim momentom “novog talasa”.

Reč je o albumu “Paket aranžman”, kompilaciji pesama bendova Šarlo Akrobata, Električni Orgazam i Idoli. Tim povodom, Radio Beograd 202 ugostio je Srđana Gojkovića Gileta, osnivača, pevača i gitaristu Orgazma.

“PAKET ARANŽMAN”, ŠARLO AKROBATA, HAUSTOR I ELEKTRIČNI ORGAZAM… 40 GODINA NOVOG TALASA UZ 4 LUKSUZNA VINILA

On je u emisiji “Zlatni papagaj” (emisija je nazvana po istoimenoj numeri Orgazma koja se našla na albumu “Paket aranžman”) govorio o momentu kada je prvi put preslušao ovaj album u društvu producenta Enca Lesića, inicijatora projekta.

– Kad sam ja prvi put slušao “Paket aranžman”, to je bilo valjda kod Enca u studiju, ja sam tad prvi put shvatio svu širinu – kad sam čuo sve pesme od Šarla i sve od Idola i sve naše pesme zajedno, ja sam bio totalno oduševljen. Zagrlio sam Enca i rekao mu: “Enco, prodaćemo 100 hiljada ploča, ovo je fenomenalno!” – prisetio se Gile te davne 1981. godine i dodao:

– A onda je Enco zagrlio mene i rekao: “Gile, nećete prodati 100 hiljada, mi živimo u zemlji gde ima 20 miliona seljaka, oni ne slušaju ovo” – ispričao je kroz smeh muzičar.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime