Home»Muzika»Davno izgubljeni snimci u novom video spotu za pesmu “Look at Me” Džona Lenona…

Davno izgubljeni snimci u novom video spotu za pesmu “Look at Me” Džona Lenona…

4
Shares
Pinterest Google+
Džon Lenon/Photo: facebook@johnlennon
Džon Lenon/Photo: [email protected]

Kao najava remasterizovanog izdanja prvog (pravog) albuma neprežaljenog Džona Lenona i njegove životne partnerke, japanske konceptualne umetnice Joko Ono, objavljen je spot za novu verziju pesme “Look At Me”.

U ovom video snimku možemo barem malo da užemo u intimu njihovog doma snimljenog davne 1968. U njemu mogu da se vide neki rekviziti koji su vremenom postali kultni delovi Lennonove memorablijske ostavštine kao što je prednja opna bas bubnja s omota “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ i uspravni klavir holandskih umetnika Marijke Koger i Simona Posthuma, okupljeni u umetničkom kolektivu pod nazivom The Fools.

DA LI ZNATE ZAŠTO DŽON LENON NIKADA NIJE PROGLAŠEN ZA VITEZA?

Na snimku se mogu videti i članovi filmske ekipe, što zaista jasno prikazuje uslove kojima su supružnici Lenon/Ono bili izloženi u tom vremenu. Gotovo bez privatnih i intimnih trenutaka, stalno pred budnim okom kamere.

Spot je najava objave deluxe box seta prvog albuma na čak 9 kompakt diskova koji sadrže 149 pesama, tačnije različitih pokušaja, demo verzija i neuspelih snimaka iz vremena pripremanja ove ploče.  Da li je ovo krčmljenje Lenonove zaostavštine ili ne, ostaje na njegovim zagriženim obožavateljima i onima koji to nisu.

HL/Izvor: music-box.hr

 

Previous post

Vreme da ponovo stvorimo sebe... Peti Smit započela projekat "The reader is my notebook" na platformi Substrack

Next post

68. Martovski festival: Selekcija dokumentarnog filma do 50 minuta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *